ממלכת הקינוחים

 
עודכן 10:36 06/07/2008
רויטל קיבק ארמה

בית קפה בהונגריה נחשב שם דבר ומוקד מרכזי שבו התאספו הוגי הדעות של כל הזמנים. גם אצלנו יש כמה בתי קפה שלא מביישים את המסורת, בואו נכיר

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק: gettyimages) זיכרונותיי מהונגריה
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק: gettyimages) זיכרונותיי מהונגריה
במאה ה- 18 נפתח בית הקפה הראשון בהונגריה ובמהרה הפך למרכז בורגני הומה בהוגי דעות הונגריים, שאהבו לקנח את מרק הבוץ השחור החדש שלהם עם מתוק הונגרי עז וממכר.
הונגרים עתיקים יודעים לספר, שאין דבר כזה "בית קפה למבוגרים בלבד", והילדים לומדים לקדש את מזבח התרבות המתוקה הזו כבר מגיל צעיר. מגומבוץ ועד קיורטוש ועוד עם סיומת הונגרית, שדי לשמוע את שמם ולהתמכר. הנה שלושת ההונגריים המובחרים במחוזותינו, שקשה לפספס:

אצל יהודית

"אוסטרו-הונגריה הייתה ארץ אחת - לא לשמחתם של ההונגרים, שרצו להשתחרר מהאוסטרים", מספרת יהודית, קונסולית כבוד של הונגריה ובעלת בית הקפה ההונגרי "אצל יהודית". העובדות הגסטרונומיות לגבי מי המציא מה, שנויות במחלוקת, אך ליהודית המצב ברור: "הונגריה הייתה למטבח הגסטרונומי של אוסטריה - ולא להיפך, וממנה יצאו גדולי האופים שהמציאו את העוגות ההונגריות שאנו אופים עד היום". כילדה הייתה מתענגת על קובית סוכר צנועה, צבועה בחום של קפה - האספרסו הקצר שבבית הקפה השכונתי. למה כ"כ הרבה בתי קפה ודווקא בהונגריה? לדעתה מדובר בהתקדמות המודרנית המואצת וסגנון החיים המאוד תרבותי, שדרש במה נאותה לשיחות הסלון ההונגריות.

את בית הקפה ההונגרי שלה הקימה יהודית בשנת 1988 וכיום הוא עסק משפחתי, שכולל גם מפעל לעוגות. הרומן הקונדיטורי התחיל באספנות גסטרונומית של ספרי בישול הונגריים מהמטבח של סבתא, ביניהם גם ספרים על בתי קפה הונגריים בני 250 שנה, אותם היא שומרת עד היום.
המקום: אבן גבירול 71, אזור גן העיר. טל': 03-5279155 / 03-5279214
המתכונים: "מסבתא שלי, שהייתה גם בשלנית וגם אופה ידועה מאד".
מומלצים: הכול.
 

קיורטוש

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) שחור הונגרי וחזק
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) שחור הונגרי וחזק
מאפייה הונגרית באחזקתו של דורון רגב פולדש, בן לאב הונגרי, שפתח לפני שנתיים וחצי את קיורטוש, מאפייה ובית קפה הונגרי, בגלל טעימה מאוהבת אחת בקיורטוש קאלקץ, שהונחתה עליו במהלך מסע שורשים בהונגריה. מידי יום מגיעים לקוחות הונגרים וטרנסילבנים, שטעם הקיורטוש מחזיר אותם לילדותם.

המקום: בוגרשוב ולינקולן בת"א, אשדוד, ירושלים, ועוד 2 סניפים ברעננה ובראשל"צ העתידים להיפתח בקיץ הנוכחי. טל' הסניף הראשון בבוגרשוב: 03-5280606
המתכון: "שלי. שיניתי את המתכון המקורי של הקיורטוש והתאמתי אותו לטעם הישראלי".
מומלצים: גם שאר המאפים ההונגריים המתוקים, לא רק הקיורטוש.
 

מקום מתוק

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין קפה בלי מאפה
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין קפה בלי מאפה
בית קפה ומסעדה חלבית בניחוח הונגרי. מקום מתוק הוא חלום שהתגשם בתוך מטע אבוקדו, ועושה לרקוד וואלס הונגרי.

המקום: מושב בצת (ליד ראש הנקרה), טל: 04-9808251
המתכון: מאת חמותה ההונגרית של יהודית, בעלת המקום.
מומלצים: הכול, ובעיקר: הגומבוץ.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.