על שום מה?

 
עודכן 11:26 13/07/2008
אוכל נענע 10

אם תחפשו את הבולט ביותר במטבח הרומני, ללא כל ספק תגלו את השום הידוע במעלותיו, טעמו וסגולותיו הבריאותיות. יש הטוענים שהוא נוגד סרטן, מפחית את כמויות הכולסטרול והשומן בדמנו. למה שלא נאכל שום כל הזמן? הנה לכם כמה עובדות על מי שנחשב האנטיביוטיקה הטבעית של המאה

 
 
 
 
 

מימים ימימה

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) עוד מימי המקרא
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) עוד מימי המקרא
כבר מימות קדם מוזכרים השום והבצל כמאכל לאומני: "זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם את הקישואים ואת האבטיחים ואת החציר ואת הבצלים ואת השומים" (במדבר י"א, ה). מאז הפך השום למאכל יהודי מסורתי, וכונינו לא פעם - אוכלי שום. מאז כנראה, החלטנו להשתמש בו גם כנוגד עין הרע, אולי בשל ריחו העז והחריף, תלינו אותו כשרשרת אימה במרפסת ובחרנו שאיתו, נגרש בעוז את כל השדים.

בחירה אישית

כיצד בוחרים שום טרי? נתחיל מן הייסוד - כשאתם ניגשים למרכולים או לסופרים במטרה לקנות שום, אל תוותרו על חוש המישוש. הכלל בנוגע לשום טוען כי ככל שהשום הוא קשה יותר וספוגי פחות, הוא מושלם. כמו כן, ראשי שום כבדים יותר, עשירים יותר וטריים לאכילה. חשוב לדעת – בארצנו זריעת השום נעשית בחודש אוקטובר ופירותיו נקצרים במהלך חודש אפריל.
 

אנטיביוטיקה טבעית

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חפשו את הגדול והקשה ביותר
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חפשו את הגדול והקשה ביותר
הידעתם שאכילת 3-6 שיני שום ביום יעילה לטיפול בטפילים שבבני מעיים, בזיהומים, בדלקות, בשיעול, בהצטננות, בלחץ-דם גבוה ובמחלות בדרכי העיכול. מבלד היותו חינני בריחו ועשיר בחריפותו הוא גם עשוי לסייע בטיפול הדלקות אוזניים. כיצד תשתמשו? בשלו 5 שיני שום כתושות, עם 3 כפות שמן זית, סננו, והשתמשו בשמן לטיפות אוזניים מודלקות.

מטפל יעיל בהצטננות

נכון ששום דבר לא הוכח מדעית, אך תרופות הסבתא טוענות בחסד, כי השום עוזר להצטננות בצורה היעילה ביותר. הרפואה הסינית ממליצה לערבב שום כתוש עם מעט חומץ בתוך קערת מים רותחים, לכסות את הראש במגבת ולשאוף את האדים מעל הקערה. עוד ידוע כי השום עוזר בייבושה של נזלת כרונית.
 

שום במטבח

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מעדן את התבשילים
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מעדן את התבשילים
כמעט ואין היום תבשילים שלא מכילים את השום. לא מעט עדות, מזרחיות בעיקר, מאמינות כי אסור לערבב שום עם בצל. מדוע? כנראה אמונה טפלה ובכל זאת היום ערבוב של טיגון בצל ומיד אחריו שום, יעיל ביותר ואף מוסיף לאוכל טעמים עשירים ונפלאים.
במידה ואתם עומדים לבשל תבשיל מיוחד ותרצו שניחוחות השום יעשו עימו את המיטב, כדאי שתיזכרו להוסיף את הקטנטנים רק לקראת תום הבישול. למה? כדי לשמר את טעמו הנפלא. כמו כל דבר טוב או טרי, אחרי בישול איטי וארוך, טעמו משתנה ובעיקר הארומה המיוחדת שלו, וחבל. אחד היתרונות הבולטים ביותר הוא שבזמן בישול או צליה ארוכים, השום הופך להיות רך ומתקתק, אך ככל שמבשלים או צולים אותו יותר, הוא מתרחק מטעמו.

על טעם ועל ריח

נכון שעל טעם ועל ריח אין להתווכח ובכל זאת לא נוכל להסתבך עם בן זוג שאינו אוהב את ריחו של השום שנספג לגופינו בקלות ובעיקר לידנו לאחר בישול יום ארוך. מה נעשה? ננסה להסירו בדיוק כמו שמסירים את ריחם העז של הדגים: נשפשף את ידנו במלח ומיץ לימון, ומיד אחר כך גם נשטוף במים וסבון, העיקר שלא נוותר עליו, השום הקסום.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.