טוניסאי מושלם

 
עודכן 10:35 23/07/2008
לילך וולך

פריקסה או סנדוויץ תוניסאי. יצאנו לברר איפה תוכלו למצוא את הטוב ביותר. עשיר במטעמים, בלא מעט שמן ,יש להתוודות, אך הטעם שווה הכל. וגם מתכון - למי שמעז

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) סנדוויץ מטשטש חושים
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) סנדוויץ מטשטש חושים
דמיינו לכם לחמניית שמרים שמנמנה שטוגנה לה בשמן עמוק לכדי סופגניה מלוחה, פריכה מבחוץ ורכה וסופגת מבפנים; עכשיו דמיינו לכם שהיא נפערת בידיים אמונות ונדיבות שמורחות עליה ממרח דלעת טעים ומתובל היטב, תפוחי אדמה חמימים, טונה, לימון כבוש וקצוץ, עריסה עוקצנית, זיתים וביצה קשה.

כבר קיבלתם תיאבון? מצויין. עכשיו סורו לכם אל אחד מדוכני הפריקאסה התוניסאיים הנהדרים שפזורים ברחבי הארץ כמו נקודות מנחמות, והזמינו לכם את אחד ממאכלי הרחוב הטעימים והמשביעים ביותר שהעדה התוניסאית הנחילה לנו בגאווה. אם תרצו לחסוך את השמן של הפריקאסה המהממת, תוכלו להחליף אותה בבאגט – אך הנסיון מוטל עליכם, אנחנו מאמינים במאכל האמיתי הכולל גם קלוריות נדיבות.

משפחת סטיבון

אחד הסנדוויצ'ים התוניסאים הטובים בארץ, מתחבא לו במיקום צנוע באשדוד במרכז המסחרי של רוגוזין. אצל משפחת סיטבון תוכלו לזלול סנדוויץ' תוניסאי טעים, מתובל בצלפים וסלט משוויה. עם ירקות חמימים שנצלו על הגריל, שמעניקים לכריך הנהדר טעם מעושן ומיוחד מאוד. חוץ מהפריקאסה, תגלו גם קוסקוס, מפרום, ושקשוקה מועשרת בנקניקיות מרגז חריפות. הפכו את העצירה אצל משפחת סיטבון לגולת כותרת הטיול בטיילת של אשדוד – וכל היום והים יראו לכם יותר קסומים. חנות 23 במרכז מסחרי רובע א' (רוגוזין), 08-8567161.
 

הבלאישים

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין ספק שהשמן מעורר טעמים
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין ספק שהשמן מעורר טעמים
השוק בנתניה הוא מקום נהדר לאוכל ביתי אסלי על כל גווניו, (בשביל רגל קרושה תצטרכו לחפש מקום אחר לגמרי), ובשביל נשנוש צהריים זריז שלא מחייב טקס פתיחת שולחן, תוכלו לקפוץ לזוג בלאיש שמתחזקים את המקום שלהם כבר מעל ל-20 שנה ומאכילים כל דורש בפריקאסה או שקשוקה. העיקרון של הסנדוויץ' של הבלאישים הוא פשוט – איזון טעמים מופלא ומדוייק, בלי התחכמויות: תפוחי אדמה, טונה, ביצה, אנשובי, לימון כבוש וצלפים. טעים טעים וממלא. רח' שער העמק 1, 09-8616172.
 

קרב סכינים

אם תרצו לשלב חווית "קרב סכינים" בנוסח המאבק המיתולוגי של פלאפל הזקנים ופלאפל מישל של ואדי ניסנס, הגיעו לרמלה. חוץ מהשוק ההיפר אותנטי, תמצאו שם בתחנת אגד הישנה שני מקומות פריקאסה מצויינים - הדוכן של פורטונה ומזנון הכיכר, הממוקמים זה מול זה ונשבעים בתוצרת המוצדקת שלהם, ולכל אחד מהם לקוחות קבועים שמוכנים להתאבד בשביל סנדוויץ' טרי טרי. טעים, משביע, ולבבי ביותר. ובינינו, התחרות עושה רק טוב.
הרצל 60, רמלה.
 

זגדון

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מוסיף המון, במיוחד אם הוא כבוש
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מוסיף המון, במיוחד אם הוא כבוש
גם בין התוניסאים השורשיים ביותר תמצאו את מי שנכנע לספירת הקלוריות, והמיר את לחם הפריקאסה הטעים והמיוחד בלחמניה, באגט, או חצי כיכר לחם לבן וטרי. אנו טוענים שכמו שלא בולסים עוגת שמנת בכל יום, כך גם לא סנדוויץ' פריקאסה, וכמו שאין מי שימיר את השמנת המושחתת ביוגורט; כך בבקשה מכם – אל תיגעו לנו בפריקאסה. מי שמקפיד לטגן לחמניות פריקאסה בכל יום, הוא מיקי מ"זגדון" שנמצא בדוכן בשוק נתיבות. טל‘ 08-9930187. א‘-ה‘ 22:00-8:00, ו‘ עד 13:0.

כדאי לנסות בבית

אם החלקתם על השכל והחלטתם לשחזר את הפלא בבית ולטגן לעצמכם ולאהוביכם לחמניות פריקאסה, הנה לכם המתכון. אל תשכחו להכין גלונים של שמן לטיגון עמוק.

חומרים:

½ 3-4 כוסות קמח
2 כפיות גדושות שמרים טריים
2 כפות שמן
¼ כוס מים פושרים - לשמרים
1 כוס מים פושרים (או כמה שצריך) - לבצק
קורט מלח

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים ב- ¼ כוס מים פושרים ומעמידים במקום חמים ל-10 דקות או עד שנוצרות בועות. מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה. צרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים. מערבבים את הבצק ומוסיפים בהדרגה את יתר המים הפושרים,
בוחשים עד אשר נוצר בצק רק. לשים את הבצק עד שהוא ניתק מדפנות הקערה. מכסים במגבת ומעמידים במקום חם לשעה. לאחר ההתפחה, יש ללוש שוב את הבצק , ליצור כ-20 לחמניות מאורכות ולהניחן על משטח מקומח, להתפחה נוספת. מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הלחמניות.

אם החלטתם להמיר מטעמי נוחיות את הלחמניות בבאגט – קחו חצי באגט טרי ומלאו אותו במרכיבים הבאים שיהפכו אותו לטוניסאי חם:

2 תפוחי אדמה מבושלים במים מומלחים עד שמזלג נכנס ויוצא מהם בקלוץ
2 ביצים קשות
קופסת טונה משומרת (אפשר כזו משובחת, מתוצרת חוץ, בשמן זית, או בשמן ופלפלים חריפים)
לימונים כבושים – יש להשיג בכל מרכול
אנשובי – רק אם רוצים
זיתים ירוקים
צלפים
מלח, פלפל, שמן זית טוב

משפרי טעם - לשיקולכם האישי:

סלט צ'ירשי – סלט דלעת מבושלת חרפריף
עריסה
פלפלים חריפים/כבושים

מלאו את הלחמנייה בכל טוב, לפי איזון הטעמים המועדף עליכם, שתו אורנג'דה או בירה נשר, ולכו לנוח סיאסטה. בכל מקרה אחרי שתסיימו, לא ממש לא תוכלו לזוז.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.