הצביעו לטוניסאים

הדפס
 
עודכן 11:57 22/07/2008
אוכל נענע 10

קבלו את שתי הסבתות הטוניסאות קמי וסימה שיתחרו על האותנטיות בבישול. האחת עושה ממטעמיה אומנות והשנייה מבשלת על פי תפריט מסודר וקבוע. הקרב רק מתחיל, יש למה לצפות

 

ת.ז: סימה אביב

העבודה במטבח היא גם אומנות
העבודה במטבח היא גם אומנות
היא חצי טוניסאית וחצי לובית ואומנית בלבה ונשמתה. בביתה מצאנו בובות פימו מיוחדות בגודל טבעי, וקולאג'ים של תמונות מרהיבים ביופיים. לבשל היא לא למדה מאימה, אותה היא מכנה "עצלנית", אלא מאחותה של אימה שהייתה בשלנית גדולה. מלבד זאת היא מקליטה תוכניות בישול ואוכל ומחזיקה בשני מכשירי וידאו כך שאם היא יוצאת מהבית שחלילה לא תפספס. בואו נלמד ממנה כמה דברים.

שם: סימה אביב
גיל:55
אזור מגורים:באר שבע
סטטוס:גרושה, שני ילדים ושני נכדים

מוטו:
סימה מתנדבת בעמותת "חיים" לילדים חולי סרטן. על פעילותה זו היא נבחרה בעבר ל"אשת השנה של באר שבע". והיא אף מועמדת לקבל את פרס נשיא המדינה השנה. שאפו.

מאכלים טוניסאים נבחרים:
קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס, סלטים מבושלים, עוגות של תוניזאים- מקרוד, יויו ודיבלה. פתיתים- חלאלם. בקיילה עם עזבנה- שזה מעיים ממולאים בבשר. אפונה עם שומר, קוסקוס עם רגל וכמון, שעועית עם דלעת. "המצאתי קובה עם חומוס, מעדן מלכים. כולם אומרים שאני צריכה לפרסם את הקציצות שלי".
 

ת.ז: קמי טמוזרטי

מבשלת טוב יותר מאימה
מבשלת טוב יותר מאימה
היא נולדה בטוניס בעיר נאווד, ועלתה לארץ בשנת 66.היא מתארת את עצמה כסבתא מאוד פעילה. אם היא לא מבשלת אז היא אופה, ואם היא לא אופה, היא מטפלת בילדים. הם משפחה דתית, ולדבריה, אישה שמקפידה על נטילת ידיים ומוציאה את הטומאה שלה בבוקר, יצא לה אוכל טעים טעים. יש לה עוד כמה סודות יעילים, שווה להכיר.

שם: קמי טמוזרטי
גיל:58
אזור מגורים:בית שמש
סטטוס:אמא ל- 6 ילדים (4 בנים ו2 בנות), 10 נכדים

מוטו:
"אני לא מתגעגעת לאכול של אמא שלי, כי את הכל אני מבשלת בעצמי ואף מספרים שזה יותר טוב ממנה".

מאכלים טוניזיים נבחרים:
קמי מספרת שיש במשפחתם תפריט קבוע לכל אירוע או יום:
ביום א' אוכלים שאריות של שבת, ביום ב' אוכלים עוף עם תפוחי אדמה, יום ג'- קוסקוס ולוביה, יום ד' – מטוגן (דגים, שניצלים וכד'), יום ה' – נקרא "יום חמישי פאלסו" - יום ללא בשר - פתיתים, מקרוני, חללם - בצק שחותכים אותו דק דק ומבשלת עם פולים, שקשוקה עם תפוחי אדמה וביצים, מרגז, או חריימה עם שום ועריסה, ויום ו' – חגיגה כולם מסביב לשולחן עם כל המאכלים. יום ש' – שבת אחת חומוס, שבת אחת חיטה ושבת אחת ניקיטוש - תבשיל קרפס עם עופות, תבשיל במיה עם בשר. "אצלנו לא אוכלים דגים בשבת כי זה מסמל עבדות, רק בסעודה השלישית בשבת אוכלים דגים (אחרי מנחה)".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.