הצביעו לרוסיות

 
 
עודכן 11:45 03/08/2008
אוכל נענע 10

לסבתות הרוסיות, אין כל כך זמן לבלות במטבח, האחת היא אשת שגריר לשעבר, והשנייה חברת כנסת, ובכל זאת הן מכירות לנו את המטעמים הרוסיים, ואין להן בעיה ללכלך את הידיים

 
 
 
 
 

ת.ז: דליה גנור

הסוד: פשטות וחומרים בסיסיים
הסוד: פשטות וחומרים בסיסיים
היא אשת שגריר ישראל ביפן, עמוס גנור ז"ל. כיום היא עסוקה לא פחות ולא מוכנה לוותר על הבישול, על ההגשה בכלים יפים והמראה האסתטי. היא לא חושבת שהאוכל הרוסי הוא האוכל הכי טעים, היא מעדיפה אוכל תורכי - ערבי, יווני ובכל זאת, אוהבת לעשות מיני ניסיונות וחידושים במטבח, בעיקר שילובים מעניינים.

שם: דליה גנור
גיל:72
סטטוס: אמא לבן ובת וסבתא ל-5 נכדים
מגורים: הרצליה

מוטו:

המאפיין את האוכל הרוסי, לדבריה, זה היותו אוכל פשוט, ולא מתחכם. אין להם תבלינים כמעט למעט מלח ופלפל. לדבריה, למטבח הרוסי אין סודות בכלל, והטיפ שלה הוא לאלתר לפי מה שיש בבית.

מאכלים רוסיים נבחרים:

חמיצה חמה וקרה – כוסמת עם בשר טחון.בורשט - מרק סלק וכרוב. פירוג עם בשר טחון, הפירוג הוא מאפה כמו שטרודל אלא שהוא ממולא בבשר טחון.
 

ת.ז: סופה לנדבר

הניחוחות מגיעים עד מסדרונות כנסת
הניחוחות מגיעים עד מסדרונות כנסת
היא מכהנת כחברת כנסת ויו"ר מועצת פדרצית ישראלים דוברי רוסית, קלינאית תקשורת במקצועה. היא נולדה בלנינגרד שברוסיה ועלתה ארצה ב-1979 בעיקר בגלל בעלה. רק לפני 10 חודשים, הפכה לסבתא טריה, ולדבריה, חייה השתנו מקצה לקצה. את אהבתה למטבח היא גילתה דרך ניסוי וטעיה –"אני זוכרת את הפעם הראשונה שניסיתי להכין בלינצ'ס, לא ידעתי במה בדיוק למלא אותו ונזכרתי שבתקופת המצור בלנינגרד היו ממלאים אותו בגריסים. שמחה וטובת לב הכנתי את הבלינצ'ס. ביום הראשון, בעלי לא נגע בזה, ביום השני כנ"ל, וכך הלאה". היא מאמינה שכל מטבח יכול להיות טעים, תלוי מי מכין את האוכל. "אצלי האוכל לא יכול להיות משעמם, אני מגוונת, מאלתרת, משתמשת בהמון תבלינים, וגם מקשטת את האוכל. אני מאמינה שמנה צריכה להיות לא רק יפה אלא גם אסתטית, כי קודם כל אוכלים עם העיניים".

שם: סופה לנדבר
גיל: 59
אזור מגורים: אשדוד
סטטוס: נשואה, אם לבת יחידה וסבתא טריה לנכדה בת עשרה חודשים.

מוטו:

לדבריה, המטבח הרוסי הוא מטבח כבד ושמן שמתאים לאקלים האירופאי הקר. יש הרבה בשרים ודגים ומרקים מחממים, שמתאימים לחורף של -40 מעלות, והרבה פחות ירקות ופירות מאשר בארץ. "העולים מרוסיה כבר למדו להתאים את המאכלים הרוסיים לאקלים הישראלי - הם משתמשים בבשר רזה יותר, ומבשלים עם הרבה פחות שמן והרבה יותר ירקות ופירות".
כיום היא מבשלת גם מאכלים של עדות אחרות: "אנחנו מדינה של קיבוץ גלויות, כל המטבחים כבר התערבבו וזה נהדר כי יש מגוון של טעמים. באשדוד, עיר מגורי, יש לא מעט מרוקאים וגרוזינים, יוצאי רומניה ופולין והמון המון עולים חדשים מרוסיה. מכל מלמדי השכלתי, אני מכינה המון סלטים מרוקאים נהדרים וגם ריבת גזר מרוקאית טעימה להפליא".

מאכלים רוסיים נבחרים:

היא אוהבת לבשל בעיקר דגים, את הבעל היא מפנקת במרקים ואת הנכדה בדברים שמותר לה, וכרגע מדובר בעיקר בפירה ובגבינות. "יש גם כמה דברים שאני לא אוהבת לעשות, כמו למשל לנקות את הדג או את העוף, אז יוצא שבעלי עושה את העבודה השחורה, הוא הסו-שף בבית".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.