הצביעו לפולנים

 
יודעים לבשל, לא רק אוכל אפור
יודעים לבשל, לא רק אוכל אפור
 
עודכן 11:27 03/08/2008
אוכל נענע 10

היא פולניה גאה שמשדרגת בעיקר דגים, הוא שחקן חובב שלא נהנה לראות דברים שרוטטים על השלוחן. רבקה בר אבן מול אריק כץ. האם אתם מוכנים לקרב הסכינים הפולני הזה?

 
 
 
 
 

ת.ז: רבקה בר אבן

"הפולנים שותים רק בכוסות זכוכית"
"הפולנים שותים רק בכוסות זכוכית"
.
היא נולדה ברוסיה (בזמן שהוריה ברחו מפולין).כשהיתה בת חמישה ימים בלבד, נלקח אביה לצבא הרוסי. בסוף המלחמה היא נשארה לבדה אצל חברים, בזמן שאימה יצאה לחפש אחרי אביה. רק אחרי חמש שנים ארוכות, הצליחה המשפחה להתאחד. היא עלתה ארצה בגיל 15 היישר למעברת בת ים. היא התביישה בעצם היותה פליטה ואף סירבה לדבר יידיש. בעבר היא עבדה כקניינית במשביר וכמנהלת שיווק בתיאטרון "היידיש פיל", היום היא פנסיונרית במשרה מלאה, שאוהבת לטייל ברחבי העולם, לצפות בסרטים, הצגות וקונצרטיים, ובעיר כמו שפולניות טובות יודעות: ליהנות מהחיים.

שם: רבקה בר אבן
גיל: 66
אזור מגורים: בת ים
סטטוס: נשואה לפולני, עם שלושה בנים (הנשואים אף הם לפולניות) וחמישה נכדים
 

מוטו:

"אומרים עלינו הפולנים, שאנחנו אנשים מאד קרים. זה שטויות במיץ עגבניות. אנחנו משפחה חמה ואוהבת, יחד עם זה כפולניה גאה אני חייבת להודות שאני שמחה שהילדים לא גרים בסביבה. מה אני צריכה אותם על ידי, לא צריכה שייכנסו לי לוורידים ולנשמה".
 

מאכלים פולניים נבחרים:

רבקה מתהדרת בכבד הקצוץ שלה, וגם ב - "גהקטע הרינג" (דג קצוץ), רגל קרושה, מרק כרוב חמוץ, וחזרת שהיא לדבריה: הסחוג של הפולנים.
הייחודיות של רבקה הוא השוני שהיא מוסיפה לכל מאכל, שימו לב: לכבד הקצוץ היא מוסיפה חרדל וקוניאק, למרק כרוב חמוץ היא מוסיפה פלפל. גם את הדג הקצוץ היא שדרגה - בפולין נהגו להכין אותו מדג מלוח, היא מכינה אותו מרולמוקס (דג כבוש).
 
 

ת.ז: אריק כץ

"אוהבים אוכל מתוק"
"אוהבים אוכל מתוק"
הוא אמנם ממוצא פולני, אך מרגיש ישראלי בכל רמ"ח אבריו. הוריו עלו ארצה לפני מלה"ע השניה, הוא נולד בארץ והשתתף בנוער העובד, ואף התגייס לנח"ל. הוא עובד כסגן מנהל הבטחון בבנק מזרחי טפחות, משחק להנאתו בקבוצת התיאטרון של ביכורי העיתים, ומגלם בימים אלו תפקיד ראשי של שופט חוקר בקומדיה איטלקית. בצעירותו רקד ריקודי עם וריקודים סלוניים בלהקת הסטודנטים של אונ' ת"א, בעבר הוא גם כיכב במספר פרסומות בטלוויזיה, חכו ותראו איך הוא מבשל.

שם: אריק כץ
גיל: בן 60
אזור מגורים: גבעתיים
סטטוס: נשוי (לפולניה, צברית) אבא לשלושה וסבא לשניים.
 

מוטו:

האוכל הפולני לדבריו הוא לא רק רגל קרושה, על אף היותו אוכל מאוד "אפור". את הקיגל שהוא יכין במסגרת התכנית, אפילו הכלב שלו אוהב.
 

מאכלים פולנים נבחרים:

צ'ולנט (עם שעועית, גריסי פנינה, חיטה ובשר), קיגל מאטריות וקינמון. קשה לו לוותר על פרוסת לחם עם גבינה צהובה וריבה - מאכל פולני למהדרין.
גם אריק משדרג את המאכלים, לדבריו אין ברירה: "אמא שלי היתה מכינה גפילטע פיש מתקתק, אנחנו כבר עושים אותו הרבה יותר מפולפל וחריף. לצ'ולנט אנחנו מכניסים פלפל ופפריקה חריפה. תבלינים שאמא שלי לא הכירה מעולם".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.