לנשנש את הנאשי

 
אלגנטיות עגלגלה
אלגנטיות עגלגלה צילום: יח``צ
 
עודכן 20:40 05/08/2008
חגית מוסקוביץ ישעיהו

הוא נראה כאחות הסוררת של התפוח, עוטה על עצמו צורה עגלגלה ונשית. הכירו את אגס הנאשי מהמזרח הרחוק, שהפך להיות קרוב מתמיד, אם כי לא נוטה להדוף במרפקיו

 
 
 
 
 
כבר עשר שנים שהוא מסתובב בינינו באלגנטיות חרישית, לא נוטה לחדירה אגרסיבית. אחד המאפיינים הבולטים של ילידי המזרח הרחוק, שהגיעו לישראל לעשות לביתם, אך לא נוטים להתערבב באוכלוסייה המקומית. מבחוץ עוטים קליפה מחוספסת, שכמעט אינה עולה בקנה אחד עם המתיקות העדינה שניתן למצוא מבפנים.

אין מדובר פה בסינים שהגיעו לזרוע בשדותינו, כי אם בזן מיוחד של אגס, בשם נאשי (אגס ביפנית) שמקורו במזרח הרחוק. הנאשי, שדומה בצורתו העגלגלה והנשית לתפוח יותר מאשר לזני האגסים המוכרים לנו, זכה למתקתקות רכה ולמרקם פנימי שאינו מגורגר, מה שמאפיין דווקא את האגס הישראלי המחוספס, אם כי קליפתו החיצונית גסה.
 

העונה החלה

הנאשי, המבשיל בארץ בחודשים יולי, אוגוסט וספטמבר גדל בגבהים של 400 עד 700 מטרים, ואינו זקוק לזמן הבשלה כשאר הזנים הדורשים בתוקף זמן להתרככות. קליפתו צהובה, אדמתית על גבול הברונזה, עסיסיותו גבוהה מאד ומי ששאל עצמו כמה קלוריות יכול להכיל פרי עסיסי שכזה, שגודלו כגודל תפוח, יכול להתנחם בעובדה כי אינו מכיל יותר מ- 42 קלוריות ל- 100 גר'.

תאגיד "בראשית" מפסגות גליל גולן, מגדל את הנאשי בקיבוצים יפתח ועין זיוון, אם כי ניתן למצוא גידולים נוספים גם באזור החולה. והמחיר? אם ניקח בחשבון שתפוצתו אינו גדולה במיוחד, הוא אינו עובר מיון אוטומטי, נארז בקפדנות בקופסאות טייק אווי, ובהחלט אינו אורח תורן בכל חנות לממכר ירקות, המשוואה הפשוטה תוביל לסכום הנע בין 12.00 שח' ועד ל- 15.00 שח' לק"ג.

השף ניר צוק, ממסעדת "קורדיליה", עוזר לנו להבין כיצד ניתן לשלב את הנאשי במתכונים ולא רק כפרי מאכל. קבלו טעימות שיוצרות את הפיוז'ן הנכון בין העולה ישן – חדש מהמזרח וחומרי הגלם שזה זמן רב מתהלכים בינינו.
 
קיצי ומרענן
קיצי ומרענן צילום : יח"צ
 

סלט עלים ונאשי

.
החומרים:

4 כפות זרעי כוסברה
1 כף סוכר
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 צרור נענע
1 צרור שמיר
1 חבילה גבינה סנט מור
4 פירות נאשי
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ -2 לימונים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

במחבת טפלון קולחים כשתי דקות את זרעי הכוסברה על אש נמוכה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד המסה. לאחר מכן שוטפים על מגש ומצננים. מפרידים את העלים מהגבעולים, שוטפים, מייבשים ושמים בקערת הגשה. פורסים את הגבינה לטבעות דקות ומניחים על זרעי הכוסברה חציפוי, מהדקים מעט. חותכים את הנאשי למקלונים ומוסיפים לקערת העלים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מניחים בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרוסות הגבינה.
 
 
יותר משהעגל רוצה לינוק - הנאשי רוצה עוד יותר
יותר משהעגל רוצה לינוק - הנאשי רוצה עוד יותר צילום : יח"צ
 

תבשיל עגל ונאשי עם זיתים

.
החומרים ל- 6 מנות:

100 גר' גרגירי חומוס
1 ק"ג בשר כתף עגל בקוביות
שמן לטיגון, מלח
2 פלפלים ירוקים
2 בצלים בינוניים
כף זרעוני כמון
כף זרעוני כוסברה
2 לימונים קטנים
4 שיני שום כתושות
פלפל חריף פרוס דק
1 כוס אורז פרסי
2 כוסות מרק עוף
1 ק"ג נאשי חתוכים לרבעים
200 גר' זיתים ירוקים ושחוקים מגולענים

אופן ההכנה:

משרים את גרגירי החומוס לילה בקערת מים, מסננים, מכסים במעט מים עם מלח, מבשלים כ-20 דקות ומסננים. מנגבים את קוביות הבשר במגבת נייר ומטגנים בשמן חם מאד מכל הצדדים עד שצבען שחום. מוציאים מהסיר ומתבלים במלח לפי הטעם. מסירים מהפלפלים את הגבעול והגרעינים וחותכים לפרוסות עבות. חותכים את הבצל לאורכו בפרוסות עבות. מטגנים את הפלפלים והבצלים עד שייחרכו מעט. כותשים יחד את הכמון והכוסברה, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומוסיפים לפלפל ולבצל, יחד עם השום והפלפל החריף, הפרוס דק. מטגנים כדקה, מוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר פרוס דק בקליפה ומרק עוף חם ומערבבים. מפזרים מעל את הבשר המטוגן, רבעי הנאשי בקליפה והזיתים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ואופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש, לחום בינוני של 180 מעלות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.