הצביעו למרוקאים

 
כשהדם המרוקאי פוגש באחר
כשהדם המרוקאי פוגש באחר
 
עודכן 10:51 10/08/2008
אוכל נענע 10

הסבתות המרוקאיות כבר כאן ונראה שהקרב על התואר מלכת המטבח עומד להיות הקשה ביותר. ויויאן היא מרוקאית עם טאץ' לאוכל, וג'ולייט למדה מאימה וסבתותיה אי אלו סודות. שווה לגלות

 
 
 
 
 

ת.ז: ויואן אהרון

אין מאכל מרוקאי שהיא לא יודעת להכין
אין מאכל מרוקאי שהיא לא יודעת להכין
היא מרוקאית שנשואה לרומני, כן כן, זה יכול להצליח. היא נולדה בקזבלנקה וברחה לארץ בשנת 61. הדבר הראשון שהיא זוכרת הוא השיר: זמר זמר לך, ששרו ביום העצמאות. "אבא הלביש אותנו בשמלות יפות, שם לנו זר על הראש, ולקח אותנו היישר למעגלי הרוקדים בקריית שמונה".

שם: ויויאן אהרון
גיל: 52
סטטוס: נשואה, אמא לשלושה (בן 31, בן 27 ובת 20) וסבתא לארבעה נכדים (ביניהם תאומים בני שנה וחצי).
אזור מגורים: חולון
 

מוטו:

ויואן למדה לבשל מאמה ומסבתותיה. בעדה המרוקאית המטבח מאד מאד חשוב, היא אומרת, "אני מגיעה ממשפחה מרובת ילדים. אמא היתה מבשלת בכל יום סירים של מאכלים, ואני, הבכורה, עזרתי לה. קילפתי תפו"א וגזרים, הסתכלתי ולמדתי".

מלבד המטבח המרוקאי היא מכירה כמעט את כל במטחים האחרים ופועלת בשיטת "קיבוץ הגלויות". "אני עושה תבית וקובות עיראקיות, למדתי להכין מקלובה סורית (אורז עם בשר אוסובוקו), אני מכינה גם מפרום, קוסקוס, וחריימה טריפוליטאים, מרק עם קניידלעך וגפילטע פיש פולניים, אושפלו בוכרי ואורז פרסי עם חורשסבזי".

המטבח מרגיע את ויויאן, כשהיא במטבח היא יוצרת. "תני לי כרוב אחד, חסה אחת ושתי עגבניות ואני מכינה לך 10 סוגים שונים של סלטים. כשרוצים לשמח אותי ולהביא מתנה יפה, כדאי להביא סכין טובה, מסננת יפה או קרש חיתוך משובח. זה הרבה יותר עושה לי את זה מבושם או בגד יפה".

מאכלים מרוקאים נבחרים:

ויואן מספרת שהמטבח המרוקאי מאוד עשיר ותמצאו אצלה: לוקוס, דניס, בשר כבש, מרציפנים, שקדים ואגוזים. התבלין השולט במטבחה הוא ה"משייה" – תבלין עשיר שמוסיפים בעיקר לחמין ולקציצות. עוד היא נוהגת להשתמש באגוז מוסקט שמוסיפים לקציצות ולרטבים, זעפרן, שמוסיפים לקציצות, לעוף ולאורז. משתמשים גם בזנגוויל, כמון, עלי דפנה, פלפל לבן, פלפל אדום וקינמון.
המאכלים הבולטים הם: סלט מטבוחה, סלט פלפלים חריפים, סלט כרוב עם שום וסלרי, סלט חצילים על האש, וסלט שומר עם קולורבי.דגים מרוקאים (מנסיכת הנילוס/מדניס או מפילה) וגם קציצות בשר עם זעפרן (במרוקאית קוראים לזה "קווארו דה ממה"-כדורי בשר של אמא), שעועית ירוקה עם עגבניות, אפונה עם שומר, ו"פסטיה" (עלי סיגרים עם עוף וקינמון) – מדובר במאכל שיהודי מרוקו למדו מהמוסלמים שהכינו אותו עם חמאה, שנחסכה מטעמי כשרות. "בררקוש" – מאכל לחג פורים, קוסקוס חלבי עם חמאה וגם לחם עם ביצים קשות (כדי להוציא להמן הרשע את העיניים), בחנוכה מכינים "ספינג'" (הסופגניה המרוקאית), בפסח המופלטות, עוגיות עם דבש, אגוזים, שקדים ומרציפן וריבות חצילים, ענבים ותפוזים, ובתשעה באב אוכלים מרק עדשים וביצים קשות לאות אבל.
 

ת.ז: ג'ולייט ממן

את האהבה למטבח היא קיבלה בירושה
את האהבה למטבח היא קיבלה בירושה
היא עלתה ארצה עם בעלה מהעיר פז שבמרוקו בשנת 65, אולם בשל בעיות פרנסה, ערקו השניים לפאריס. אח"כ ניסו את מזלם גם בבלגיה, שם פתחו עסק משפחתי מצליח לייצור אופנה. בשנת 2000 חזרו לישראל לתמיד. היא פנסיונרית שאוהבת לטייל בעולם. היא פריקית של תחרויות מכל הסוגים והמינים, ויש לה גם מסורת מכובדת של זכיות במקום הראשון: "אני מכורה לתחרויות, זה התחיל עוד במרוקו. היתה תחרות של חיבור מסר לאומה, שלחתי חיבור, זכיתי במקום הראשון וקיבלתי מכונית". בהמשך החלה להשתתף גם בתחרויות בישול שונות ומשונות (תחרות בשלנית השנה ב"לאישה" וכד'), קטפה (תמיד) את המקום הראשון וזכתה בכרטיסי טיסה, מטבח איטלקי ועוד. מה מצפה לנו? שווה לחכות.

שם: ג'ולייט ממן
גיל: 66
סטטוס: נשואה עם ארבעה ילדים, ו-11 נכדים
אזור מגורים: חיפה
 

מוטו:

אבא שלה היה קונדיטור גדול במרוקו, ואימה הייתה בשלנית מדופלמת. "היה לנו בית ענק ומפואר במרוקו, והיינו עושים הרבה חגיגות והיללות. במימונות כל העיר היתה מגיעה אלינו הביתה, והיו על השולחן 30-40 עוגות, ואני זוכרת את עצמי נעמדת במטבח, מתרוצצת בין הרגלים של אמא ואבא ולומדת את כל הסודות".
כיום היא טוענת שאין מאכל מרוקאי שאינה יודעת להכין, והיא מבשלת רק לפי העין. "אני לא צריכה לטעום אפילו. אני רואה לפי העין אם יצא טעים או לא".

מאכלים מרוקאים נבחרים:

ג'ולייט מכינה טג'ין - בשר עם כבש ופירות יבשים, קציצות כבד (מבשר בקר ובשר כבש) חריימה, טחול ממולא (טוחן), וחמין מיוחד מחיטה מתוקה וחריפה, קציצות מתוקות עם קינמון, אגוזים ובשר, מעיים ממולאים, חומוס, סלטים מרוקאים מיוחדים (גזר, סלק, מנגולד, סלט פלפלים חריפים, סלט חצילים על האש וגם מרק "חרירה"– מרק מירקות מבושלים וקמח, שיוצא כמו משי. (חרירה = משי), סיגרים חריפים, פסטלים בכל הצבעים, חמוצים ולקינוח בקלאוות, מופלטות, ספינג' והמון עוגות מדבש ושקדים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.