הכירו את הבולגרים

 
בהחלט לא סנוביות כמסורת הבולגרית
בהחלט לא סנוביות כמסורת הבולגרית
 
עודכן 20:37 16/08/2008
אוכל נענע 10

הכירו את שתי הסבתות החמות שיודעות לבשל אוכל טעים רק בתיבול של מלח פלפל וסוכר, כמיטב העדה הבולגרית. שתיהן התמקמו ביפו עם הגיען ארצה והנחילו מסורת לאומית. על אף שהצטיירו הבולגרים כסנובים, הסבתות פותחות בפנינו את הלב

 
 
 
 
 

ת.ז: ורדה מזרחי

לא צריכה יותר מסוכר, פלפל ומלח
לא צריכה יותר מסוכר, פלפל ומלח
היא בולגריה אמיתית, אנרגטית, צינית ובעלת חוש הומור מפותח. עלתה ארצה יחד עם סבתה, הוריה ואחותה בשנת 49, כשהיתה בת 11. זיכרונה הראשון היה התפוזים הישראלים שכבשו אותה. היא מאמינה שהעדה הבולגרית חיה בקהילה מאד סגורה, שקשה לחדור אליה, ולכן התחתנה עם סורי ולא עם בולגרי. קבלו אותה, סבתא קלילה וצעירה ברוחה.

שם: ורדה מזרחי
גיל: 70
סטטוס: אלמנה עם 4 ילדים (בהם זוג תאומים), 14 נכדים ועוד נכד ונין בדרך
אזור מגורים: ראשל"צ
 

מוטו:

היא למדה לבשל מאימה וסבתה, שהיו אשפיות במטבח. "זה התחיל כשהייתי נערה ואמא עבדה. רציתי לפנק אותה ולהפתיע אותה עם משהו טעים, כשהיא חוזרת הביתה עייפה. אז שאלתי את השכנים איך מכינים אנג'ינרה (תבשיל קישואים חמוצים) הכוונה היתה טובה, אבל זה יצא קשה כמו אבן. למדתי לבשל רק כשהתחתנתי, התחלתי לשאול את אמא איך עושים מה, ולאט לאט למדתי את כל הסודות. אמא שלי היתה ביקורתית שחבל על הזמן, רק כשמלאו לי 50 יצא לה מהפה שאני מבשלת מצויין, והיא הסכימה להודות שצמחה לה מתחרה לא רעה בכלל במטבח".
 

מאכלים נבחרים:

ורדה לא מוותרת על הממולאים הבולגריים (פלפלים, כרוב או קישואים), על האגרסטדה (תבשיל חמוץ מתוק) ולעיתים גם "חמות" – קציצות חלביות שלמדה מחמותה הסורית.

מה מאפיין את המטבח הבולגרי? "המון ממולאים, בצקים ופשטידות וגם בישול איטי על אש קטנה. בספרדית קוראים לאופן הבישול הזה "פפיאדו" – מאדים את האוכל עד שיוצאים כל הנוזלים המיותרים. כמו כן, הבולגרים לא נוהגים להשתמש בתבלינים למעט פלפל, מלח וסוכר".
 

ת.ז: ג'ולי מורי

תמיד אוהבת לרקוד
תמיד אוהבת לרקוד
היא בולגריה שעלתה ארצה מסופיה ב-1949 כשהיתה בת 12, יחד עם הוריה ושלוש אחיותיה. תחילה הם הגיעו לבית עולים בפרדס חנה ומשם, כמובן, כמו כל בולגרי שמכבד את עצמו, היישר ליפו. איך את מסבירה את העובדה שכ"כ הרבה בולגרים התרכזו עם השנים דווקא ביפו? "הקמנו מקהלה בולגרית משותפת (מקהלת צדיקוב), יסדנו בנק בולגרי (בנק עליה) וקבוצת כדורגל" (מכבי יפו, שהתבססה כולה על טהרת הבולגרים, שם שיחק גם בעלה).

שם: ג'ולי מורי
גיל: 72
סטטוס: אלמנה, אמא לשלושה ילדים (שני בנים ובת) וסבתא ל-9 נכדים (3 נכדים מכל ילד)
אזור מגורים: הוד השרון
 
 

מוטו:

ג'ולי מאמינה בשילובם של המאכלים הפשוטים ביותר: "כשעלינו ארצה ליפו, היינו במצוקה כלכלית. אמא הייתה מביאה מהירקן ענבים בשלים, כאלו שכבר לא מוכרים כי הם לא ראויים למאכל, ומכינה מהם פשטידת "בניצה" הכי נפלאה שיש. היא נהגה להכין גם אורז עם חלב ("סוטלש") חצילים מטוגנים ו"אנגינרה" – תבשיל חמצמץ מקישואים, שורש, לימון וביצה. ותמיד תמיד, מהמרכיבים הכל כך פשוטים האלו יצאו לה פשוט מטעמים של מליון דולר".
 

מאכלים נבחרים:

ג'ולי דוגלת בפשטידת "בניצה" עם בשר, "גווץ" (תבשיל ירקות עם בשר), מוסקה מתפו"א או מחצילים, "קיופולו" (סלט חצילים עם פלפלים) וכמובן קציצות פרסה שעשויות מבשר עגל, בצל, ולוף.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.