חשיפה לצפון

 
מסעדת ``הנשיקה``, זכרון יעקב
מסעדת ``הנשיקה``, זכרון יעקב
 
עודכן 11:46 24/08/2008
חגית מוסקוביץ ישעיהו

בתוך רוטב הקארי הירוק בחרתי למות מוות איטי בטביעה, ומרמלדת הירקות על גבינת הצאן הצרובה, בהחלט ניצרבה בזיכרוני. שתי מסעדות שף בדרך צפונה. ביקורת

 
 
 
 
 
שנדליר ורצפת בטון מוחלק עם קרמיקה. "הנשיקה".
שנדליר ורצפת בטון מוחלק עם קרמיקה. "הנשיקה".
רונן רביב, השף והבעלים של מסעדת "הנשיקה" בזיכרון יעקב, הודיע לנו כי הסתיו כבר בפתח, אותו ניתן לזהות בקלות ממרום מושבם של חבורת גיבורי ניל"י, עם פיוז'ן מובהק של בקרים חמים וקרירות מעודנת עם רדת הערב. אחרי סיאסטה קלה נפתחת המסעדה שוב ב-18:30, האורות נדלקים בחצר, והצבעים החמים והשקטים שנבחרו לעטוף את המקום, עושים עבודתם נאמנה.

העיצוב המרוקאי עשוי בהקפדה ובטוב טעם, מדגיש בעלי האדריכל שחיווה דעתו על המקום, שעד לפני שנתיים היה מסעדת שף קלאסית וקומפקטית. השינוי שנערך היה אמנם בגודלו של המקום וביכולת לקלוט קהלים שונים, בצדו האחד טרקלין ביתי, בר לכל המעוניין, חצר גדולה עם עצים וצמחי תבלין וחדר מרכזי עם שולחנות אבן ורצפת בטון מוחלק שבסופו חלון גדול המשקיף על יקב עצמאי, אך רונן מדגיש כי השינוי הלא פחות חשוב הוא ביכולת של כל דורש לאכול במסעדת שף בלי לחשוב פעמיים. החל מ-70 שקלים לארוחה ועד 150 שח'. אופציה למנה מוגדלת במחיר מוגדל או מנה מוקטנת במחיר מוקטן. אם חשבתם בכיוון של מקדונלס, עכשיו זה הרגע לחשוב פעמיים.

לפני בואי למקום, חלפו בראשי עשרות ביקורות שקראתי במהלך השנים, בהן משתלחים הכותבים במסעדות עוד בטרם הגיעם למקום, תרים בקדחתנות אחר הבעיה ולו הקטנה ביותר. כי כמו כולנו, צופי "כוכב נולד", הרייטניג מטפס, כשהזיופים מתחילים. צר לי לאכזב את קוראי הכתבה, אך זיופים לא היו פה, היתה מנגינה הרמונית ששילבה אווירה וטעמים שלבטח אנצור למשך זמן רב.
 
למנות הראשונות הוגשו לנו, מאפה טלה בתנור עטוף בחציל, סלט שורשים, טרין של גבינת פטה עם פטריות יער ושרימפס עם עשבי תיבול ברוטב קארי ירוק. למרות המבחר העצום, המנות עשו דרכן במהרה אל קיבתנו משאירות אחריהן חותם עשיר של ריחות ניחות וטעמים. הכוכב הבלתי מעורער היה הרוטב קארי ירוק, אותו נגבנו בלי הרבה שאלות עם לחם הבית. אם היו שואלים אותי איך אני מעוניינת למות, היום אני יודעת שהתשובה על כך היא טביעה איטית בתוך הרוטב הירקרק הזה.
 
שרימפס ברוטב קארי ירוק. "הנשיקה", זכרון יעקב
שרימפס ברוטב קארי ירוק. "הנשיקה", זכרון יעקב
 
יין אדום תוסס ליווה את הסימפוניה הגסטרונומית, זו שלא רציתי כי תיגמר ומצעד המנות העיקריות החל. טלה בתנור עם ניוקי שנעשה במקום ואסאדו עגל בבישול ארוך יחד עם אורז. את המנה הראשונה רונן הדגיש בפני כי הוא לא עומד לשנות, היא המנה האהובה עליו ודברים שאוהבים צריך לשמור קרוב אליך, גם אני שמרתי על המנה הזו מכל משמר מפני בעלי שאיים לכובשה, אך נשים, הם יצורים טריטוריאליים, וברגישות ונחישות, המרוץ האימפריאליסטי הסתיים בניצחון שלי.

לו הייתי בתא הנידונים למוות בטקסס, הרב היה קרב, הכומר היה נדחף והסוהר שלבטח התחברתי עמו במהלך השנים היה שואל אותי מה הייתי רוצה לסעוד ביומי האחרון, התשובה על כך היתה טלה עם ניוקי והייתי נפרדת לשלום בחיוך מהעולם הזה. אם חשבתם שיש לי נטיות אובדניות אחרי שכמעט נתתי את נשמתי לבורא בטביעה ברוטב קארי ירוק ואכילת טלה לפני העלייה לכסא החשמלי, אני שמחה לבשר שאשמח להמשיך ולחיות. גם כדי לשחזר את החוויה.

מסעדת "הנשיקה", רח' המייסדים 37, זיכרון יעקב.
 
טלה בתנור עם ניוקי שנעשה במקום. "הנשיקה", זכרון יעקב
טלה בתנור עם ניוקי שנעשה במקום. "הנשיקה", זכרון יעקב
 

מסעדת JAPRO

סגנון היטקיסטי באווירה ביתית. JAPRO
סגנון היטקיסטי באווירה ביתית. JAPRO
בדומה לרחוב הברזל ברמת החייל או משכית בהרצליה פיתוח, בהם נוהרים עדרי ההי טקיסטים בין השעות 12:30 ל-13:00 אל המסעדות שקבעו משכנן במקום, התפתח לו מרכז הי טק חדש ביוקנעם שהביא עימו קולינירה שלא נופלת מאחיו במרכז הסואן. מסעדת JAPRO ביסטרו, בר- מסעדה, בניצוחו של השף יניב גור אריה (לשעבר קרן) יוצרת בצפון את מה שמתקשים לעשות 100 ק"מ דרומה. שילוב של גורמה בעיצוב חדשני ובאווירה ביתית, שמזמין בה בעת פגישות עסקים מעונבות, משפחות ודייטים.

למנות הראשונות קיבלנו את פינוק השף, מרמלדת ירקות על מצע של גבינת צאן צרובה, שבהחלט ניצרבה בזיכרוני. עוד היו שם פטה כבד ברווז עם ריבת בצל בליווי ג'לי מיין לבן, פיסטוקים מסוכרים וצנימים בניחוח קינמון עם קישוט של סילן ושמן פיסטוק. הצנימים היו מעט קשים, אך הפטה ותוספיו היו תאווה לעיניים ולחיך. את הקלמארי שהיה ממולא בגבינת פטה וירקות מזוגגים על מצע של שעועית שחורה אכל בעלי שלא הפסיק להלל את פאר היצירה של השעועית השחורה, שלא היה מעז לגעת בהזדמנות אחרת.

גם מהמלצרית הצלחתי להתפעל ולא רק משום שציידה את ביתי בטושים ובדפים בזמן שהוריה שחרו לטרף הבא, אלא גם משום הבקיאות במנות ובאופן הכנתן, שהתנגנו בפיה כמנגינה המנוגנת ע"י נגן מקצועי שלא רק למד את התווים בעל פה, אלא ידע לומר מה אהב המלחין לעשות בשעות הפנאי שלו.
 
 
קלאמרי על מצע של שעועית שחורה. JAPRO, יקנעם
קלאמרי על מצע של שעועית שחורה. JAPRO, יקנעם
 
למנה העיקרית הזדמנתי סטייק פרגית בתערובת "ראס אל חנות" מוגש עם מג'דרת בן גוריון. "הראס אל חנות" היתה תערובת מופלאה של 14 תבלינים שונים והמג'דרת בן גוריון היתה אורז בצורת פתיתים, יש הטוענים, כך סיפרה לנו המלצרית, כי בן גוריון חיפש תחליף לאורז בתקופת הצנע או שמא, זה מה שפולה ידעה לבשל.

הסטייק שהספיק לשלושה אנשים היה רך ועסיסי ותקופת הצנע נראתה רחוקה מאד גם מהמג'דרה שהוגשה לי. לקינוח, החלטנו ללכת על משהו קליל, משגודל הסטייק נתן את אותותיו, והזמנו את ה"נשיקה האדומה", קציפה המוגשת על פירות יער. הקינוח היה חביב לא יותר מזה, אך הוא לא הפריע לחוויה הכללית שהיתה מעבר לציפיותיי.

מסעדת JAPRO צומת יקנעם המושבה, בניין משולם לווינשטין, יקנעם.
 
סטייק פרגית עם מג'דרת בן גוריון. JAPRO
סטייק פרגית עם מג'דרת בן גוריון. JAPRO
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.