אני ושולה בחצר

 
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) מגולגלים היטב
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) מגולגלים היטב
 
עודכן 08:05 25/08/2008
איל לביא, על השולחן

ידעתם שמחירי האינטיאס קפצו בקרב הסושיות? ומי בכלל העז לכנותו שולה? על דגים, טעמים ואפילו קצת חוצפה

 
 
 
 
 

תעודת זהות

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) האם אתם יודעים איזה דג שמו לכם בפנים?
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) האם אתם יודעים איזה דג שמו לכם בפנים?
האינטיאס הוא דג ים מקומי מובחר מליגת הלוקוס והפרידה. הוא שייך לדגים הטורפים, ומשום כך הבשר שלו עשיר, מוצק ובעל אחוזי שומן נמוכים.

בעבר מחירו היה עממי, והוא הוגש בעיקר על שולחנם של העולים ממרוקו, שהדביקו לו את הכינוי “שולה”. עם הגעת הסושיות לארצנו, עלה הביקוש לאינטיאס עקב קרבתו המשפחתית ל-yellow tail (פעמים רבות יגישו לכם אינטיאס במקום yellow tail), והמחיר האמיר לכ-100 שקל לקילו.

האינטיאס זמין לאורך כל השנה: בתחילת החורף בגרסת בייבי (400-300 גרם), אך הוא יכול להגיע למשקל 30-25 ק”ג. הדגים הגדולים יבשים יותר, לכן מומלץ לקנות כזה שמשקלו אינו עולה על 4 ק”ג. בימים אלה תמצאו בחנויות אינטיאס מובחר במשקל 2-1 ק”ג.
 

דגש על טריות

אינטיאס טעים הוא זה שעלה מן הים ביום ההכנה, מקסימום יום קודם. בשרו העדין נוטה לקבל טעם לוואי דגי ולא נשמר במקרר יותר מיום. שימו לב: אסור להקפיא. עוד במשפחת הדגים תמצאו את האריצ’ולה, שגדל בים סוף, והטרחון - נדיר וקטן יותר.
 

איך מבשלים?

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חטיפי סושי
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חטיפי סושי
מעבר לאדרה המרכזית אין לאינטיאס הרבה עצמות, ולכן הוא הכי מתאים להכנת מנות נאות. כדאי לקנות כמות קטנה ולבקש ממוכר הדגים לפלט עבורכם את הדג. האינטיאס מתאים גם לטיגון (בסטייקים, מקומח ומטוגן בשמן רדוד) ולבישול ברוטב (זהו הדג המקורי להכנת חריימה). פחות מומלץ לאפות כדג שלם, כיוון שזה דורש המון דיוק: צריך לבדוק בעזרת סכין, שהבשר עשוי לחלוטין ונפרד בקלות מהעצם. העצם, לעומת זאת, צריכה להישאר ורדרדה.
 

סביצ’ה אינטיאס עם סלרי, בצל סגול וארוגולה

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) יש גם קומבינציות מוזרות
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) יש גם קומבינציות מוזרות
מערבבים בקערה 250 גרם קוביות אינטיאס, מקל סלרי פרוס דק, 1/4 בצל סגול פרוס דק, 8 עגבניות שרי חצויות ושן שום כתושה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, קורט צ’ילי יבש, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.