אדם וחווה

 
 
עודכן 12:07 02/09/2008
חגית מוסקוביץ ישעיהו

שתי מסעדות שוכנות להן בנחת בתוך חוות סוסים בצפון. ה- GPS לא עזר, נחנקתי מסטייק, אבל המסקנה החותכת היתה, שהדברים הטובים באמת נמצאים באמצע שום מקום. ביקורת

 
 
 
 
 
בית קטן בערבה. חוות בת יער
בית קטן בערבה. חוות בת יער צילום: חגית מוסקוביץ ישעיהו
ודאי קרה לכם לא פעם שהגעתם למקום כלשהו בארץ וסברתם, בתום לב יש לומר, שאין מצב, ולו הקטן ביותר, שמישהו נוסף חולק איתכם את אותו מידע מסווג, בדבר קיומו והימצאותו של המקום. מקרה דומה קרה לי גם בצפון, מרחק לא רב מהכנרת, קרוב מאד לעמוקה. שותף נכבד בכינון הסברה הזו היה ה-GPS, שנתן לי להרגיש סמוכה ובטוחה, שאף אחד לא מכיר את המקום שנקרא "בת יער" - כי אם הוא לא יודע איך מגיעים לשם, מדוע בת תמותה כמוני תדע. טיפסנו ועלינו במעלה ההר, נוסעים לנו בשביל המתפתל, כשכל מכונית שחולפת על פנינו מקרבת אותנו במהירות להפקת הלקח, שכולנו אכן בני חלוף. לבסוף, אחרי זמן ארוך מאד בהילוך שני, הגענו ל"חוות בת יער". להפתעתנו, חנו שם עוד מספר לא מבוטל של מכוניות. אכן מוזר. למבקרים במקום וילדיהם חיכו שלל אטרקציות, מסלול אתגרי, מתנפחים וכמובן חוות סוסים, אך מכיוון שגם סוס הפוני נראה גבוה ואימתני מאד בעיני בתי, שמנו פעמינו לכיוון המסעדה.
 

כשאש הגהנום בחוץ

אכן המערב הפרוע, בית קטן בערבה, הבהלה מערבה או כל וריאציה אחרת שתחשקו בה. בקתה מעץ חיכתה לנו במעלה ההר, משקיפה בנונשלנטיות צפונית על הנוף הפראי הניבט תחתיה. לצד המסעדה שכנו עגלות, אותן עגלות בדיוק מהמערב הפרוע, שגם בהן ניתן היה לסעוד. כשבחוץ שרר חום של 50 מעלות בצל, שמחנו לגלות עם כניסתנו למקום שהמזגן עושה מלאכתו נאמנה וכבר סימנו V חשוב מאד במחברת, מודים מקרב לב לוויליס הבילנד קרייר, ממציא המזגן ולמסעדה על שיתוף הפעולה המוצלח.

את הארוחה פצחנו לתדהמתנו עם נזיד בשר, שעועית וירקות שורש, שהוגש לשולחננו בסיר מברזל יצוק. כששואלים אותי, מה האסוציאציה שעולה לי בראש כשבחוץ מפזזת לה אש הגהנום, המילה נזיד בשר, אינו הדבר הראשון שצץ לו ולכן ההפתעה גדולה כפליים. הנזיד היה מצויין, מדויק בסמיכותו ובחמיצותו. אני מניחה שאם היה זה יום חורף סגריר, המנה הנפלאה הזו היה נפלאה כפליים. עוד במנות הראשונות היו גבינת חלומי על פטריות פורטובלו ופלפלים, שהשתלבה נהדר עם לחם הבית שהגיע עם ממרח עגבניות, חמאת שום ופסטו, וגלילי חצילים עם גבינת צאן, שעליהם הייתי מוותרת, ולו רק משום ששנות התשעים נמצאות אי שם מאחורינו.
 
מימין לשמאל: צלע עגל, הנזיד המהביל והפורטובלו
מימין לשמאל: צלע עגל, הנזיד המהביל והפורטובלו צילום : חגית מוסקוביץ ישעיהו
 
למנה העיקרית מוגש במקום בשר עגל שעבר תהליך יישון, עשוי על גריל פחמים בתוספת צ'יפס/ אורז/ תפו"א וסלט חסה. בתפריט ניתן למצוא: סטייק טי בון, סטייק סינטה, אלדורדו – המבורגר טחון במקום, עגל על שיפוד ועוד. אנחנו הזמנו צלע עגל וסינטה מדיום רייר וקיווינו לטוב. בינתיים, בעוד אנחנו ממתינים למנות העיקריות, התמלאה המסעדה עד אפס מקום, ושוב הפליאה כי אנשים נוספים מלבדנו חולקים את המידע אודות המקום אחזה בנו. הבשר היה מצויין, כך העיד בעלי, אני, לצערי הרב, הייתי קרובה מתמיד לבורא בעת שנחנקתי מחתיכה גדולה של סטייק שהתיימרתי לבלוע בלי שום כוונה ללעוס. (טיפ: בררנו בטרם בואכם למסעדה, באשר היא, האם מישהו מהצוות מכיר ויודע כיצד ליישם את שיטת היימליך). לאחר האירוע, שארע כמובן באשמתי המלאה, ויתרנו על הקינוח ונשארנו עם טעם טוב בפה ומחשבה מעמיקה (שאולי נגזרת מהמילה עמוקה), שכדאי ומזמין מאד לבקר את המקום בחורף, שיהפוך בוודאי רומנטי וקסום עוד יותר.

לסיכום התרשמותי מהמקום אוכל לומר, ללא קשר לאינסידנט, שכנראה הדברים הטובים באמת מתגלים באמצע שום מקום.


חוות בת יער, מצפה עמוקה. טלפון- 04 - 6921788
 

חוות ורד הגליל (צילום מבחוץ)

 
מרחק לא רב משם, ללא מפונקים שביניכם, שוכנת לה חווה נוספת שכמעט וטובלת בכנרת, הלא היא ורד הגליל. קרני שור תלויות מעל בר, אווירה אפלולית וטקסנית כשברקע מתנגן לו השיר give peace a chance קידמו את פנינו. ליריית הפתיחה הוגשה לשולחננו ליבת חציל על הגריל עם שמן זית ,שום ולימון בליווי טחינה (שלא סבלה מעודף תיבול) וטוסטונים. אכן התחלה לא רעה בכלל.

למנה העיקרית, ובלי שום רגשות אשם, הזמנו מיקס גריל שכלל כבד, פרגיות, קבב ואנטריקוט (גודל המנה בהחלט מתאים לזוג או לשלישייה, למי שהגיוון עושה לו את זה). לתוספת בחרנו אורז, צ'יפס וסלט. למרות שהאורז היה קשה מדי, התנחמנו נחמה מתוקה מאד בצ'יפס, שללא ספק היה אחד הטובים שאכלתי מימיי. הכבד היה מעולה, האנטריקוט עמד בסטנדרטים שהצבתי לו וגם הפרגית נשחתה למטרות טובות למדי. השעה היתה כבר 19:30 בערב, והמקום היה הומה אדם עם הזמנות שולחן מראש. שוב התמלאנו פליאה ונתחי אנטריקוט גם יחד.
 
מימין לשמאל: ליבת חציל, מיקס גריל והפאי האגדי
מימין לשמאל: ליבת חציל, מיקס גריל והפאי האגדי צילום : חגית מוסקוביץ ישעיהו
 

אדם, חוה והתפוח

לקינוח הזמנו פאי תפוחים עם גלידה. גם כדי לכפר על עוולותיי מיום אתמול וגם כי למה לא? ההחלטה שנעשתה פה אחד, אך לא נאכלה פה אחד. לשם כך ביזרנו סמכויות. בתי היתה אמונה על הגלידה, בעוד אני ובעלי הצטיידנו בכל הכלים הדרושים על מנת לעמוד במשימה ולכבוש את הפאי. המשימה היתה קלה משחשבתי והעלתה בי הגיגים - מדוע אנחנו זקוקים לתפוחים בצורתם הגולמית אם אפשר לעשות מהם ישירות פאי, כזה בדיוק המוגש בוורד הגליל. אכן היה מעדן.

חוות ורד הגליל, סמוכה לישוב כורזים, טל': 04-6935785
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.