המבורגר נאצי

 
צילום: על השולחן
צילום: על השולחן
 
עודכן 10:26 04/09/2008
אורי שביט, על השולחן

הוא נולד בדרום קוריאה, למד להכין קניידלעך והפך במהרה לשף הכי לוהט של כוכבי הוליווד

 
 
 
 
 
טובי השפים מכינים היום אוכל משובח במנות קטנות ומהירות ובאווירת בר, וממצבים את ההמבורגר כמנת הדגל האנינה שלהם. מי שנחשב לאבי הטרנד הוא Sang Yoon, עד לא מכבר אלמוני, שנהנה היום ממעמד של כוכב על.

יון נולד בדרום קוריאה וגדל בלוס אנג’לס, שם למד ממכרה יהודייה את רזי הכנת הגפילטע והקניידלעך. את צעדיו הבאים כבר עשה אצל מיטב השפים באירופה, כולל ז’ואל רובושון, אך כשחזר הביתה עשה משהו לא צפוי - במקום לפתוח מסעדת שף, הוא קנה בשנת 2000 בר מוזנח בסנטה מוניקה והפך אותו לגסטרו-בר סקסי, עם המבורגר, שנחשב היום לטוב ביבשת. הוא קרא למקום “המשרד של אבא”, ובצירוף הכה אמריקאי של מזל, כישרון ונסיבות, הפך “המשרד” ויוצרו לדבר הכי לוהט באל.איי. אחרי ששפילברג וברוק שילדס עמדו אצלו בתור ושפים מובילים כמו דניאל בולו ניבאו לו גדולות, היה ברור שמדובר בתופעה.
 

לא מתפשר על התוספות

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) רק אורוגלה, רוקפור וריבת בצל
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) רק אורוגלה, רוקפור וריבת בצל
יש מי שמכנים את יון “המבורגר-נאצי”, כי הוא לא מסכים להחליף את התוספות שמתלוות לקציצה (ארוגולה, רוקפור וריבת בצל), אך האמת היא שמדובר בפרפקציוניסט חסר פשרות, שיודע בדיוק מה הוא עושה. צוות של יועצים ומשקיעים כבר התייצב מאחוריו, מסעדה נוספת נפתחה באל.איי, ובדרך דוכנים ניידים לאתרי הסרטה, מוצרים נלווים, ספרי בישול ואיך לא - תוכנית טלוויזיה. יון מודה ש"להיות רק שף זה כבר לא מספיק", אבל גם יודע שהדבר הכי חשוב הוא להמשיך לשמור על הרמה והאיכות של האוכל, שהביאו אותו עד הלום.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.