ויהי עוף

 
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) לא הכוכב, אבל תמיד על השולחן
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) לא הכוכב, אבל תמיד על השולחן
 
עודכן 10:04 07/09/2008
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

כשעוף צלוי מגיע לשולחן, בוהק וקרמלי, ויכוחי החג משתתקים לרגע, ואפשר לשמוע את כולם בולעים רוק. איך מצליחים עם עוף? אילו שילובי טעמים עובדים ומה עושים עם מה שנותר? שי לי מציגה: הפקולטה למדעי העוף

מדי חג העוף מנהל מירוץ צמוד מול

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חפשו את הכי קטן והכי טרי
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) חפשו את הכי קטן והכי טרי
מדי חג העוף מנהל מירוץ צמוד מול הבקר והכבש על תהילת מרכז השולחן. בקר הוא פתרון קל, והכבש נהנה מיחסי ציבור מעולים, אך לעוף יש יתרון אחד - עור. בעוד העור של הכבש בלתי שמיש ומזה של הפרה אפשר להכין נעליים ומעיל, העור של התרנגולת משחים בתנור, מזדגג בסילאן, יין או בלסמי, וריחו מהווה את כרטיס הביקור של התרנגולת בכל דוכן של עוף בגריל.
 

עופיונים באריסה ומייפל עם פירות מיובשים

החיבה שלנו לשילוב בין חריף ומתוק ניכרת במכירות ההיסטריות של רוטב הצ'ילי המתוק. כאן יצרנו גרסה ביתית מוצלחת אף יותר מסירופ מייפל אמיתי ואריסה.

חומרים ל-12-8 מנות:
3 עופיונים
1/3 כוס אריסה
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
½1 כוסות שזיפים מיובשים מגולענים
½1 כוסות משמשים מיובשים
½1 כוסות תפוחים מיובשים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים אריסה ומייפל בקערית לתערובת אחידה.
מושחים את העופיונים בתערובת (את מה שנשאר שומרים לפירות המיובשים) וקושרים את הרגליים בחוט שפגאט. מניחים בתבנית שזיפים, משמשים ותפוחים מיובשים, מוסיפים את שארית תערובת האריסה, יוצקים 3/4 כוס מים ומערבבים. מניחים מעל את העופיונים, ממליחים ומפלפלים. מכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים כ-30 דקות נוספות, עד שהעופות שחומים.
 

עוף בפסטו לימונים כבושים עם תפוחי אדמה מעוכים

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אל תשכחו לשלב לו רגליים
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אל תשכחו לשלב לו רגליים
השילוב בין בזיליקום, לימונים כבושים ועוף מפיק מנה בטעם בלתי נשכח. בתור בונוס יש גם תפוחי אדמה פריכים מבחוץ ורכים בפנים בטכניקת קראטה מיוחדת: מועכים אותם קלות לפני התיבול, כדי שהוא יחדור פנימה.

חומרים ל-12-10 מנות:
2 עופות במשקל ½1 ק"ג כל אחד
2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
לפסטו:
עלים מ-2 צרורות בזיליקום
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס אגוזי פקאן
1/3 כוס לימונים כבושים קצוצים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים ממרח פסטו: טוחנים עלי בזיליקום עם שום, אגוזים, לימונים ומיץ לימון במעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה שמן זית, עד לקבלת ממרח חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר.

מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח רותחים 20-15 דקות, עד שהם רכים למחצה. מסננים. מועכים מעט בעזרת כרית כף היד (כדי שהתיבול יחדור פנימה) ומעבירים לתבנית. מוסיפים 1/3 כוס ממחית הפסטו ומערבבים. ממליחים ומפלפלים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
צולים: מורחים את העופות בפסטו הנותר, קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים על תפוחי האדמה. צולים 40 דקות, הופכים וצולים כ-40 דקות נוספות, עד שהעוף זהוב ועשוי. מוציאים את העוף ועוטפים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על החום. מעלים את חום התנור ל-225 מעלות. מחזירים לתנור את תפוחי האדמה בלבד, וצולים כרבע שעה נוספת עד להזהבה.

גיוון: פסטו כוסברה - מחליפים את הבזיליקום בעלים מ-2 צרורות כוסברה.
 

איך תצליחו עם העוף?

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) דורש תיבול עמוק
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) דורש תיבול עמוק
קונים עוף טרי בעל עור מתוח, ללא קרעים, חבלות או ריח.
שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים בנייר סופג. כך הזיגוג נצמד אליו ביתר קלות.
לפני הצלייה מפשירים את העוף לטמפרטורת החדר (70-40 דקות).
ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
כדי למקסם את הטעמים, מורחים את העוף בתבלינים על גבי העור, בין העור לבשר ובתוך העוף.
מצטיידים בחוט שפגאט (חוט צלייה), כדי לשמור על צורתו של העוף. גם חוט קשירה רגיל מחומר טבעי (כותנה למשל) יעשה את העבודה.
עוף שלם מניחים על רשת, כדי שייצלה מכל הכיוונים, ומתחת מניחים תבנית לניקוז הנוזלים.
אם יש תוספת לעוף (כמו תפוחי אדמה), מוותרים על הרשת ומניחים את העוף על הגב מעל התוספת.
אחרי 40-30 דקות צלייה, הופכים לצד השני, כדי שהנוזלים יתנקזו לחזה וגם כדי שהגב ישחים.
אופים במצב טורבו, שהופך את העור לפריך.
לאחר הצלייה מוציאים את העוף מהתנור, עוטפים ברדיד אלומיניום וממתינים כ-10 דקות. כך העוף נשאר עסיסי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.