כנופיית גרעיני הרימון

 
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) יעיל, בריאותי וטעים
(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) יעיל, בריאותי וטעים
 
עודכן 09:59 09/09/2008
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

אחרי שהצלחתם לבודד בקלות את גרגרי הרימון, אתם בדרך לשפע מנות יפהפיות, טעימות והכי בריאות, מנוקדות כיהלומים

 
 
 
 
 
על ראשו כתר ובתוכו יהלומים אדומים, אז מה הפלא שהרימון מסמל ביהדות (וגם בפנג שוואי) עושר, שפע ופריון? סביב הפרי הקדום הזה יש לא מעט מיתוסים. לפי אחד מהם, הרימון מכיל 613 גרגרים, כמספר תרי”ג מצוות. בפועל יש בו הרבה פחות, אבל מי סופר. הרימון עשיר בפוליפנולים - נוגדי חמצון המסייעים בהפחתת הסיכון לסרטן, שבץ ומחלות לב. מיץ הרימון מסייע בהפחתת הכולסטרול הרע, בהורדת לחץ הדם, במניעת טרשת עורקים ובבלימת התפתחות סרטן הערמונית. מחקרים הוכיחו, כי לתמצית פרי הרימון יש השפעה אנטי בקטריאלית ויכולת לשפר את המערכת החיסונית בגוף.
 

שיטות קילוף

יש כמה שיטות לחילוץ הגרעינים, אך חשוב למזער את פציעת הגרעינים עד כמה שניתן: חורצים בקליפה חריץ עמוק המקיף את כל הרימון, ובוצעים את הרימון בידיים ולא בסכין. אחר כך מוציאים את הגרעינים.

האיסטניסים יעשו זאת בכיור תחת זרם מים קרים או בתוך קערה עם מים, ויוציאו את הגרעינים לתוך מסננת. התוקפנים יחזיקו חצי רימון, כשצידו החתוך כלפי הקערה, ויכו על קליפתו עם פטיש של שניצלים או קת של סכין. הגרגרים יפלו לתוך הקערה. העצלנים יקנו בחנויות הירקות וברשתות גרגרי רימון קלופים.

לשומרי הדיאטה: כוס מיץ רימון אחת שוות ערך ל-2 מנות פרי. לכן מומלץ להסתפק בכוס אחת ביום ולכלול אותה במסגרת תפריט הפירות היומי. את המיץ שותים מיד אחרי הסחיטה.
 

זביונה דבש ורימונים על גרגרי רימון

וריאציה על הקינוח האיטלקי - קציפה חמימה ומתוקה מחלמונים, דבש וגרנדין המוגשת על גבי גרגרי רימון חמצמצים.

חומרים ל-4 מנות:
2 כוסות גרגרי רימון
4 חלמונים
קמצוץ מלח
½1 כפות דבש
½1 כפות גרנדין

אופן ההכנה:
מניחים חלמונים, מלח, דבש וגרנדין בקערת ביין מארי (מומלץ רחבה, על מנת להקל ולזרז את פעולת ההקצפה) על גבי סיר עם מים רותחים. טורפים במטרפה ידנית 15-10 דקות, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה.
מניחים בכל כוס זכוכית 1/2 כוס גרגרי רימון ויוצקים מעל רבע מכמות הזביונה. מגישים מיד.
 

8 קטנות על רימונים

1. מפזרים גרגרי רימון מעל קרפאצ’ו בקר או משלבים בתוך סביצ’ה.
2. מוסיפים גרגרי רימון לסלטי דגנים (אורז, קוסקוס, קינואה ועוד), לסלטי חסה ולסלטי בשר קרים.
3. מכינים סירופ רימונים ביתי ממיץ רימונים סחוט טרי, שבושל על להבה נמוכה עד להסמכה.
4. מושחים בשר או עוף בגלייז רימונים (סירופ רימונים, שמן זית וחרדל) וצולים בתנור.
5. מכינים גרניטה ממיץ רימונים, מעט סוכר, מיץ לימון וליקר רימונים.
6. משלבים גרגרי רימון בסלט פירות ובקינוחים.
7. מכינים לימונדת רימונים מלימונים ומיץ רימונים סחוט טרי.
8. מכינים לילדים ג’לי רימונים ממיץ רימונים סחוט טרי, ג’לטין וגרגרי רימון.
 
 

אל תשכחו את האותיות הקטנות

לא כל מה שטבעי הוא בריא, כך שאי אפשר להיות רגועים לגמרי, גם כשזה נוגע לצבעי מאכל טבעיים. לחלק מן הצבעים הטבעיים יש יתרון על המלאכותיים והם מועילים לגוף, למשל בטא קרוטן (E160A) - נוגד חמצון המעניק לאוכל צבע כתום, או ויטמין (B2, E101) הצובע את האוכל בצהוב. כורכום (E100), לעומת זאת, עלול להזיק לחולי צהבת או לסובלים מבעיות בכיס המרה ואינו מומלץ לנשים בהיריון. E120 - צבע מאכל טבעי אדום שמופק מחרק ועלול לגרום לאלרגיה קשה. כמו כן אינו מומלץ לילדים היפר אקטיביים. כדאי, אם כן, להעדיף תמיד את האופציה הנקייה, ללא צבעי מאכל כלל.
 

סלט אנדיב, רימון וגבינת עיזים בוויניגרט רימונים

צילום: דניה ויינר, על השולחן
צילום: דניה ויינר, על השולחן
סלט חגיגי, פוטוגני ושופע בריאות.

חומרים ל-6-4 מנות:
4 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
50 גרם (חבילה קטנה) עלי רוקט
1 כוס גרגרי רימון
60 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת גס (אפשר להיעזר בקולפן ירקות)

לוויניגרט:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ רימונים טרי
1 כף חומץ תפוחים או הדרים
1 כף מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מערבבים עלי אנדיב ורוקט. מפזרים מעל גרגרי רימון וגבינת עיזים.
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

אם אתם כבר במטבח מסכה טבעית לשיער עם דבש ושמן זית תיתן ברק ותרכך שיער יבש. מערבבים היטב כף דבש, 2 כפות שמן זית חמים וחלמון ביצה, מורחים על השיער ל-20 דקות ושוטפים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.