ויוה לה מקסיקו

 
עמוס וגדוש בכל טוב
עמוס וגדוש בכל טוב
 
עודכן 08:13 16/09/2008
אוכל נענע 10

לרגל יום העצמאות המקסיקני שחל היום, ליקטנו את כל מה שלוהט במטבח הצבעוני, שיחמם את ליבכם וקיבתכם. החל מטאקוס, פחיטאס, גואקמולה וכמובן מרגריטה. קרנבל של טעמים. באדיבות ניר דגן, 4 שף

 
 
 
 
 

פחיטס(Fajitas)

המאכל הלאומי
המאכל הלאומי
חומרים:
1 ק"ג אנטריקוט, סינטה, נתח קצבים, או חזה עוף
מלח
פלפל
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 פלפל ירוק פרוס לרצועות
1 פלפל צהוב פרוס לרצועות
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
1 כוס רוטב וורסטשייר
שמן קנולה
14 טורטיות
סלסה טרייה
גואקמולה

אופן ההכנה:
לחתוך את הבשר לרצועות, לתבל במלח ופלפל ולהשרות לשעה בחצי כוס רוטב וורסטשייר.
לערבב בקערה את כל הירקות, לתבל במלח ופלפל ולהשרות ברוטב הוורסטשייר הנותר.
לפרוס שתי טורטיות לרצועות ולטגן עד פריכות. להוציא לצלחת עם נייר סופג.
לחמם שתי כפות שמן במחבת ולצרוב את הבשר היטב כשתי דקות מכל צד. להוציא ולהניח על קרש חיתוך. באותה המחבת לחמם את השמן הנותר ולהקפיץ את הירקות עד שהם אל-דנטה.
לפרוס את הבשר לרצועות ולהגיש עם הסלסות והטורטיות.
 

טאקוס דגים

חומרים:
1 ק"ג פילה בורי נקי ופרוס לרצועות בעובי 1 ס"מ
1 כוס קמח + ¼ כוס
2 כוסות בירה בהירה (עדיף מקסיקנית)
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אבקת שום
שמן לטיגון
8 טורטיות תירס

להגשה:
גואקמולה, סלסה טרייה ושמנת חמוצה

אופן ההכנה:
לערבב כוס קמח, אבקת אפייה, אורגנו, מלח, פלפל ואבקת שום, עם הבירה עד לקבלת בלילה חלקה. לחמם שמן במחבת, לקמח את רצועות הדגים בקמח הנותר, לטבול בבלילה ולטגן עד להזהבה. להוציא לצלחת עם נייר סופג. למלא את הטורטיות בדג, גואקמולה, סלסה טרייה ושמנת חמוצה, לקפל לחצי ולהגיש.
 

מרק טורטייה

חומרים:
8 טורטיות תירס חתוכות לרצועות דקות
שמן קנולה לטיגון
4 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 כפיות מחית צ'יפוטלה
8 כוסות ציר עוף או מרק עוף
½ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
לטגן את הטורטיות בשמן עד שהן זהובות ופריכות. להעביר לצלחת עם נייר סופג. לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף את הבצל והשום ולאדות כשתי דקות. להוסיף את הצ'יפוטלה ולאדות דקה נוספת. להוסיף את העגבניות ולהמשיך לבשל שתי דקות נוספות. להוסיף את הציר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל 30 דקות. בעזרת בלנדר יד או במעבד מזון לעבד למחית חלקה. להחזיר לסיר, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל 5 דקות נוספות. להגשה – לצקת לספלים או קערות, להוסיף רצועות טורטייה ולערבב.
 

צ'ילי קון קרנה (Chile con Carne)

מרגריטה, אני שר לך סניוריטה
מרגריטה, אני שר לך סניוריטה
חומרים:
2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק קצוץ
1 קופסה עגבניות מרוסקות
½ ק"ג שעועית אדומה
2 כפות כמון
2 כפיות מחית צ'יפוטלה
2 כפות שמן
מלח פלפל

אופן הכנה:
משרים את השעועית ללילה, מחליפים את המים ומבשלים עד שהשעועית רכה, מסננים ושומרים 3 כוסות מהמים. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, שום ופלפל ירוק ומאדים כשלוש דקות. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל, כמון וצ'ילי ומטגנים עד שמשחים. מוסיפים את העגבניות, השעועית ומי השעועית ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שמסמיך. מתקנים תיבול ומגישים.
 
 

גואקמולה (Guacamole)

חומרים:
4 אבוקדו בשלים
מיץ משני לימונים
¼ כוס שמן זית
1 עגבנייה קלופה, מגולענת וחתוכה לקוביות קטנות
½ בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל חריף קצוץ דק
½ כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
להוציא את תוכן האבוקדו לקערה. להוסיף מיץ לימון ושמן זית ולעבד למחית גסה בעזרת מזלג. להוסיף את שאר החומרים ולתבל במלח ופלפל.
 

צ'ורוס (Churros) – פחזניות מטוגנות

חומרים: (20 יחידות)
2.5 כוסות מים
125 גר' חמאה
2 כפיות מלח
½ כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
2.5 כוסות קמח
4 ביצים
שמן לטיגון
1 כוס סוכר
¼ כוס קינמון

אופן ההכנה:
לערבב 1 כוס סוכר עם ¼ כוס קינמון ולהניח בצלחת. לחמם בסיר מים, חמאה, מלח, סוכר, שמן, וניל ואגוז מוסקט. להביא לרתיחה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להנמיך את האש ולבשל תוך כדי ערבוב עד שנוצר כדור בצק. להוריד מהאש ולהמשיך לערבב כשתי דקות. להוסיף את כל הביצים בבת אחת ולערבב היטב עד שמתקבל בצק חלק. להעביר לשק זילוף עם קצה כוכב בגודל הרצוי. לחמם את השמן לטיגון עמוק. לזלף את הבלילה לתוך השמן באורך של כ-8 ס"מ ולחזור על הפעולה. לטגן את הצ'ורוס עד שהם זהובים משני הצדדים. להוציא לצלחת עם נייר סופג. לגלגל בתערובת הסוכר והקינמון ולהגיש חם.
 

מרגריטה תות (באדיבות הצימרמן)

חומרים:
75 מ"ל טקילה (רצוי מסוג משובח)
10 מ"ל קוונטרו ((Cointreau
5 תות טרי מרוסק
10 מ"ל מיץ לימון טרי (או ליים)
250 מ"ל קרח כתוש

אופן ההכנה:
מעבירים את המרכיבים לבלנדר על מהירות נמוכה, עד שכל החומרים מתמזגים
עוברים למהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת אחידה
מוזגים לגביע קוקטייל
מגישים עם קליפת לימון מזוגגת או תות טרי וקש קצר

הגשה:
מקשטים עם פרוסת לימון או ליים
מגישים עם קש קצר
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.