פסטה עם לבבות ארטישוק קפואים ולימון. ובנוסף, סלט צנון, גבינת צאן ורוקט

 
 
עודכן 11:36 21/09/2008
אוכל נענע 10

אהרוני מקפיץ לכם פסטה עם פלחי ארטישוק, צנוברים, זיתים מגולענים וכל טוב. חגיגה צבעונית בצלחת

 
 
 
 
 

חומרים:

1 חבילת פפרדלה
6 לבבות ארטישוק קפואים
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
3 עלי מרווה קצוצים גס
3 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
שליש כוס צנוברים קלויים
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
 

אופן ההכנה:

חותכים את הסנטימטר העליון של הארטישוקים וחוצים אותם לאורכם.
שמים את השמן והמרווה במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומערבבים עוד שתי דקות. לאחר מכן מכניסים פנימה את הארטישוקים החצויים, עם הצד החתוך כלפי מטה, ומטגנים שלוש דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שתי דקות. מוסיפים את הזיתים.
מבשלים את הפסטה במי מלח עד שהיא עשוייה. מסננים ומעבירים למחבת. מערבבים, מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה והצנוברים. את שבבי הפרמזן מוסיפים לפני ההגשה.
 
 

סלט צנון, גבינת צאן ורוקט - חומרים:

2 צנונים בינוניים
גליל גבינת צאן חריפה
צרור עלי רוקט קטנים וטריים
מעט צנוברים קלויים
שמן זית לזילוף
חומץ בלסמי לזילוף
מלח גס אפור
פלפל גרוס
 

אופן ההכנה:

פורסים את הצנונים במנדולינה ואת גליל הגבינה לפרוסות. מניחים צרור עלים על צלחת, עליה לסירוגין 3 פרוסות צנון ושתי פרוסות גבינה, זולפים שמן זית, בלסמי, מלח גס, ופלפל גרוס.

שמן בזיליקום: חולטים לשניה כוס עלי בזיליקום, סוחטים ומייבשים. מרסקים יחד עם 2 כוסות שמן זית ומניחים לו לעמוד כחצי שעה. מסננים דרך מסננת דקה מאד ומעבירים לבקבוק עם משפך.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.