המסעדה הטובה ביותר בתל אביב

 
מסעדת ,כתית, במלוא הדרה
מסעדת ,כתית, במלוא הדרה
 
עודכן 14:53 22/09/2008
TimeOUT

במסגרת תחרות Time Out Eating & Drinking Awards, בואו להצביע ולהשפיע: מי תהיה המסעדה הטובה ביותר בתפוח הגדול שלנו?

 
 
 
 
 

Orca Kitchen Bar

מסעדת אורקה חוגגת בימים אלה חמש שנות פעילות. המסעדה ממוקמת בבניין באוהאוס בלב העיר ומציעה מטבח עילי בדגש על פירות ים ודגים באוריינטציה צרפתית. השף ערן שרויטמן, שמלווה את המסעדה מאז הקמתה, עבד בעברו במסעדת אוקיינוס ותמוז והוא יוצר במטבחו מנות קלאסיות לא טרנדיות, במגע אישי. מסעדת אורקה משלבת ישיבה פורמלית סביב שולחנות ובר גדול המגיש מנות בר ייחודיות. המנה שמייצגת ביותר את המסעדה והפכה לסמלה המסחרי היא רביולי חלמון, בשר סרטנים וגבינת עזים.
Orca Kitchen Bar, נחלת בנימין 57 תל אביב, 03-5665505.
 

יועזר בר יין

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) יסודתיה של כל מסעדיה טובה
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) יסודתיה של כל מסעדיה טובה
מסעדת יועזר בר יין נוסדה בשנת 1995 על ידי המסעדן הוותיק, מבקר האוכל והעיתונאי שאול אברון. המסעדה מתמקדת בבישול צרפתי אותנטי בדגש על בשר ויין ושוכנת בין סמטאות יפו העתיקה במבנה אבן ערבי. השף של המסעדה, איתן זנזורי, מציע תפריט כמעט אחיד לאורך השנים, שעושה שימוש נרחב בפטריות כמהין המיובאות מאיטליה ומלווה בתפריט נרחב של יינות עולם ישן. יועזר 2, כיכר השעון יפו, 03-6839115.
 

כתית

הזוכה הגדולה של תחרות פרסי האוכל של השנה שעברה. מסעדת כתית הוקמה על ידי השפים מאיר אדוני ואלי מזרחי בשנת 2002 בכפר רות. בשנת 2006 לאחר ששני השפים פירקו את השותפות העביר אדוני את המסעדה למשכנה החדש בתל אביב. אדוני מתמחה במטבח פיוז'ן יצירתי על בסיס אירופי - ים תיכוני. המודרניות הקולינרית מתבטאת בשילובים מקוריים ובתפריט המשתנה ומתחדש באופן תמידי. היכל התלמוד 4 תל אביב, 03 - 5107001.
 

רפאל

מסעדת רפאל הוקמה בשנת 2001 על ידי השף רפי כהן. כשהוקמה היה כהן בן 24 בלבד ולמרות זאת הקים את אחד המטבחים המוצלחים והחדשניים בעולם המסעדנות הישראלי. המטבח של כהן מתאפיין בטכניקות וסטנדרטים של מטבח עילי אירופי בשילוב חומרי גלם מקומיים ועונתיים כגון רשאד, חציל ולפת. אלה מוגשים לצד אלסקה קינג - קראב, קוויאר ופטריות כמהין. מנות רבות במטבחו של כהן כגון קוסקוס וקציצות דגים מקורן במטבח המרוקאי של סבתא עזיזה, שעליו גדל וממנו הושפע. במהלך שבע שנות פעילותה מסעדת רפאל ממשיכה להתחדש, להשתנות ולהשתפר באופן תמידי. הירקון 87 תל אביב, 03 - 5226464.
 
 

Messa

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מה אתם מעדיפים: רומנטיקה או אוכל טוב?
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מה אתם מעדיפים: רומנטיקה או אוכל טוב?
מסעדת Messa הוקמה לפני ארבע שנים, וכבר מרגע פתיחתה הסתמנה כאחת המסעדות המעניינות בארץ הן מבחינת התפריט והן מבחינת עיצוב הפנים הנועז. על המטבח אמון השף אביב משה. המטבח של משה משלב טעמים וטכניקות חדשניות לצד חומרי גלם וניחוחות מבית אמא, חומרי גלם עיליים (כמו כבד אווז) לצד התוצרת העונתית מהשוק. לצד חלל המסעדה הגדול ממוקם הבר של Messa ובו תפריט בר וקוקטיילים יצירתיים. הארבעה 19, מגדלי המילניום, תל אביב, 03-6856859.
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.