מסעדת הדגים הטובה ביותר

 
נעימות מדוייקת בדקה
נעימות מדוייקת בדקה צילום: צילום: יח``צ
 
עודכן 10:50 02/10/2008
אוכל נענע 10

בואו להצביע: מי תהיה מסעדת הדגים הטובה ביותר? מול ים, קלואליס, קורח 73, דקה או השקד? הכוח בידיים שלכם

 
 
 
 
 

מול ים

מתוך האתר של מול ים
מתוך האתר של מול ים
מסעדת מול ים נוסדה בשנת 1995 בנמל תל אביב על ידי שלום מחרובסקי, יבואן דגים ופירות ים ("מעדני ים"). על המטבח המתמחה בפירות ים אחראי השף יורם ניצן (כבר יותר מ - 12 שנים). מול ים זכתה במעמדה הקולינרי הגבוה בין היתר הודות ליבוא אישי של חומרי גלם ממדינות שונות בעולם. במנות אפשר למצוא צ'יליאן סי-בס, בקונסומה, למון גראס ופטריות שיטאקי, או לובסטר עם אנדיב, פטריות, בוקצ'וי ואספרגוס. האנגר 24 נמל תל אביב, 03-5469920.
 

קלואליס

במתחם העסקים של בורסת רמת גן שוכנת מסעדת הדגים של השף ויקטור גלוגר, (דלי-דג ו-דגים 206). העיצוב נקי, מוקפד ואלגנטי: וילונות בד כבדים, מפות לבנות, תקרות מיוחדות. במנות אפשר למצוא את מיטב הדגים ופירות הים, מטופלים באהבה ובסגנון צרפתי מסורתי, אך בו בזמן גם ישראלי ויצירתי. עם מנות כמו לובסטר על מצע של פסטה עם רוטב ציר דגים ושמנת, או שרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ. אבא הלל סילבר 16 רמת גן, 03-5759060.
 

רוקח 73

צילום יח"צ: רוקח פסטרולית
צילום יח"צ: רוקח פסטרולית
מסעדת השף של אייל לביא שוכנת בין מגרשי הטניס של שדרות רוקח. המטבח של לביא מבוסס על דגים ופירות ים, שהם ההתמחות והאהבה הגדולה שלו, עוד מימי מסעדת פסטיס. לביא מבשל בסגנון צרפתי-ים תיכוני ומגיש מנות קלאסיות כמו אוייסטרים, קזואלה פירות ים ומרק בויאבס. לצידן אפשר למצוא פירות ים נדירים כמו אסקרגו (חלזונות), לובסטרים ודגי ים שמגיעים טריים מידי יום. רוקח 73 תל אביב, 03-7448844.
 

Deca

צילום יח"צ: מסעדת דקה - כשרה וטהורה
צילום יח"צ: מסעדת דקה - כשרה וטהורה
מסעדת Deca, נפתחה לפני כשנה והתלבשה על משבצת שהיתה כמעט יתומה: מסעדת דגים עילית, חלבית וכשרה. את התפריט למסעדה בנה השף חיים כהן והוא מבוסס על טעמים ים תיכוניים עכשוויים. התפריט כולל מנות מסורתיות וקלאסיות כמו חריימה של לוקוס או סלט אנדיב, וגם מנות יצירתיות ובלתי צפויות כמו קרפצ'יו דלעת עם גרעיני דלעת, נבטי חמניה וגבינת מוצרלה (מנה שמועמדת לתואר "המנה הכי טובה בעיר"). כל זה מוגש על רקע תפאורה מהודרת ויוקרתית על פי כל כללי הטקס. התעשיה 10 תל אביב, 03-5629900.
 
 

השקד

מסעדת השקד הוקמה בשנת 1964 על ידי אסתר ואברהם שולביץ בפאתי השוק הסיטונאי של תל אביב. המסעדה תפקדה כמסעדת פועלים ושירתה בעיקר את עובדי השוק. ברבות השנים הבן, חיים שליו, הרחיב הן את שעות הפעילות ואת תפריט האוכל. שליו מביא מידי יום דגים ופירות ים טריים משוק הדגים, ומכין אותם בצורתם הטבעית ביותר, באוריינטציה ים תיכונית. השקד היא מסעדת "פורמולה" ומצטיינת גם בסלטים המגוונים שמגיעים לפני המנה העיקרית. חשמונאים 90 תל אביב, 03-5610546.
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.