מח עגל צלוי

 
 
עודכן 07:36 06/10/2008
אוכל נענע 10

יחד עם השף ירון קסטנבאום, יכין אהרוני מח עגל צלוי, עם טורטליני בצל "קונפי" וגבינת עיזים, קרם שורש פטרוזיליה לבן, כמהין שחורות וקציפת חלב

 
 
 
 
 

חומרים:

1 מח עגל חלוט במים מתובלים (שמן זית, בצל, טימין, פלפל שחור) - קלוף ומושרה במי קרח
50 גר' חמאה
1 שן שום
קמצוץ אורגנו טרי
1 כף שמן זית איכותי

לטורטליני:
כוס קמח
1 ביצה
3 חלמונים
2\1 כפית שמן זית
2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
20 גר חמאה
קמצוץ טימין
קמצוץ סוכר
50 גר' גבינת סנט מור משק ברקנית (טרייה)
פלפל שחור גרוס

לקרם שורש פטרוזיליה:
2 שורש פטרוזיליה
אחד וחצי ראש סלרי קטן
1 בצל לבן בינוני
2\1 ליטר חלב
100 מל' שמנת
2 כפות שמן זית
קמצוץ טימין טרי

שמן כמהין
פטריית כמהין אחת
ציר עגל מרוכז (בלי יין)
1 כוס חלב
1 קסנטנה (אבקת אצות מולקולרית)
 

אופן ההכנה:

מח עגל:
מביאים לרתיחה מים מתובלים בשמן זית, בצל, טימין ופלפל שחור ומוסיפים את המח הקלוף. מבשלים למשך שתי דקות ומכבים את האש. משאירים את המח במשרה 10 דקות ואז מעבירים למי קרח. מחממים חמאה במחבת טפלון, שן שום שלמה דפוקה, אורגנו וכף שמן. פורסים את המוח לפרוסות רוחב (2 ס"מ עובי). את פרוסות המח מקפיצים במחבת עם החמאה, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.

טורטליני:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים 2 כוסות קמח, ביצה אחת ושלושה חלמונים, חצי כפית שמן זית, עד למרקם פירורים דביקים. מוציאים מהמעבד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. מוציאים ומרדדים במכונת פסטה לעובי מס' 1.

מילוי הטורטליני:
מחממים במחבת טפלון 20 גר' חמאה ומוסיפים סוכר עד שמתחיל להתקרמל. מוסיפים בצלים ומבשלים יחד למשך חצי שעה על אש בינונית, עד שהבצל מתקרמל לגמרי. מתבלים במלח ופלפל ומקררים. אחרי שהצטנן מוסיפים טימין, גבינת סנט מור, ומערבבים עם הבצלים. מקפלים טורטליני וממלאים במילוי. מבשלים את הטורטליני במים רותחים עם מעט מלח כשתי דקות.

קרם שורש פטרוזליה:
בסיר עם שמן זית מקפיצים טימין, שורש פטרוזיליה, סלרי ובצל. מוסיפים מעט קסנטנה לחלב, ומביאים לרתיחה, עד שהירקות מתרככים כחצי שעה. מוסיפים שמנת ומעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. את הכל מחזירים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.