סלט עלים עם ארטישוק בשמן זית

 
 
עודכן 09:02 07/10/2008
אוכל נענע 10

מנה חגיגית ומיוחדת של לבבות ארטישוק מטוגנים ומזוגגים, עם סלט עלי בזיליקום, ברוטב ויניגרט-לימון וצנוברים

 
 
 
 
 

חומרים:

8 ארטישוקים טריים
5 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
3 בצלי שאלוט פרוסים
2 עלי דפנה
5 עלי מרווה
1 כף טימין
4 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
תערובת עלי סלט
4 כפות צנוברים קלויים
 

אופן ההכנה:

מנקים את הארטישוקים ומשאירים את הלבבות בלבד. מבשלים אותם במי מלח כעשרים דקות. מסננים ומקררים במי קרח. מסננים היטב. שמים במחבת רחבה את השמן, ומטגנים בו את הבצל, השום ועשבי התיבול. מוסיפים את הלבבות ומטגנים עד להשחמה קלה, ממליחים ומפלפלים. יוצקים את מיץ הלימון ומבשלים לזיגוג יפה. מערבבים את עלי הסלט, כולל עלי בזיליקום שלמים וטריים.
מערבים עם ויניגרט-לימון, מפזרים סביב את הארטישוקים ומעל את הצנוברים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.