בצלים ממולאים ברוטב סילאן

הדפס
 
 
עודכן 09:08 07/10/2008
אוכל נענע 10

מנה מתוקה וחגיגית של בצלצלים ממולאים ברוטב סילאן, לצד תבשיל בורגול עשיר ומיוחד

 

חומרים:

6 בצלים גדולים

למילוי:
500 גרם כבש טחון
חצי כוס אורז עגול
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס צנוברים
מלח, פלפל
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה

לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
מעט פלפל אנגלי טחון
2 מקלון קינמון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את חומרי המילוי. יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים. מבשלים במי מלח רותחים עשרים דקות ומקררים תחת מים. מסננים. קולפים את שכבות הבצל. ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מניחים בשכבה אחת בכלי עגול. מערבבים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה. יוצקים אל הכלי עם הבצלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי - שעתיים בחום של 150 מעלות. מגישים עם תבשיל בורגול.
 

תבשיל בורגול

3 כוסות בורגול מושרה וסחוט
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 כפות שמן
שליש כוס פיסטוקים קלופים
שליש כוס שקדים קלופים
שליש כוס צנוברים
חצי כוס צימוקים
1 כוס פטרוזיליה
מלח, פלפל
מעט זעפרן מדולל במים

אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כשלוש דקות.
מוסיפים את סוגי השקדים\אגוזים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הצימוקים, מלח, פלפל וזעפרן, ומערבבים יחד עוד דקה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.