רמת הגולן - ארץ היין והאוכל

 
רמה על רמה
רמה על רמה צילום: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 12:09 07/10/2008
על השולחן

מסעדות, מבשלת בירה, בתי בד ויקבים, קשה להאמין שכל השפע הזה משתרע על לא יותר 30 קילומטרים. בואו להכיר את הצד הקולינארי של רמת הגולן

 
 
 
 
 
לגעת ברמה
לגעת ברמה צילום: מעלה גמלא. צילום: רינה נגילה
טיול ברמת הגולן מזמן חוויה מיוחדת במינה - הרי געש כבויים, גבעות בזלת, ערוצי נחלים ונופים מגוונים, מהרים גבוהים ומכתשים בצפון ועד שטחים פתוחים ומישוריים בדרום. מעבר לנופים הפראיים, זהו אחד האזורים הבולטים בשכיות החמדה הגסטרונומיות שלו: מסעדות, מבשלת בירה, בתי בד ויקבים, הנהנים מתנאי גידול אידיאליים וייחודיים לכרמי ענבי יין. עם כל השפע הזה, קשה להאמין שרוחבה המירבי של הרמה אינו עולה על 30 קילומטרים. הנסיעה בה היא תמיד על הציר מדרום לצפון או להיפך - או שאתה עולה או שאתה יורד, ובדרך כלל בכבישים ריקים. הטיול הגסטרונומי שלנו יתחיל במושב רמות, ממש מעל הכנרת, ויעפיל כמעט עד פסגת החרמון. יהיה יפה, טעים ומפתיע.
 

דרום רמת הגולן

גבעות רכות ושטחים פתוחים לצד צוקים תלולים ונחלים, וכמעט מכל פינה - תצפית מרהיבה לכנרת.
 

מסעדות

חווה בכפר | מושב רמות

תבשילים ארומטיים בסיר פויקה, ספריבס צלויות על הגריל ולצידם מבחר בשרים, שבהם מתמחה המסעדה הכפרית המקסימה הזאת. ויש גם פטה כבד עוף, פוקאצ'ה פטריות, חציל בלאדי צלוי בגריל עם גבינת בופאלו, שוק טלה על מצע ירקות שורש ועוד... רצוי להזמין מקום מראש.
טל' 04-6797097, ב'­ו' מ-18:00 עד לקוח אחרון, שבת מ-13:00 עד לקוח אחרון
 
 

בטי ונחי | מושב רמות

בטי ונוחי
בטי ונוחי צילום: על השולחן
בטי ונחי אלקין מגישים על מרפסת ביתם ארוחה מרשימה בת 20 (!) מנות במחירים מאוד לא תל אביביים (160 שקל לסועד). לבבות עוף ממולאים בשקדים, פול מבושל בעראק או פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עיזים כפתיחים. ואז ממשיכים לבשר יען, אוסובוקו כבש ובקר עם פטריות שיטאקי ופרחי ורדים. התפריט קבוע, אבל לפני ההגעה תתבקשו לנדב מידע אודות החיבות והרתיעות. חובה להזמין מקום מראש.
טל' 04-6732889, כל השבוע חוץ משלישי ושבת מ-20:00
 

מור וקינמון | צומת כורסי

במבנה עץ מיוחד עם חלונות הצופים אל הכנרת שוכנות "מור וקינמון" ׁ שני מפלסים המאכלסים שתי מסעדות. "מור" הבשרית הכשרה מציעה מבחר דגים, בשרים על האש, סלטים, מנות ילדים ומנות צמחוניות; "קינמון" החלבית מגישה תפריט חביב של סלטים, פסטות, כריכים וקישים.
כביש כורסי­-אפיק, טל' 04-6822166, בשרית (כשרה) א'­-ה' 22:00-13:00, חלבית ה' 22:00-13:00, שישי­-שבת 22:00-10:00
 

קואלה ביסטרו בר | מושב רמות

צופה אל הכנרת ומוקף עצי זית. מקום טוב לבילוי ערב רומנטי לאור נרות עם מוזיקה ברקע. בתפריט: בשרים, סלטים ומאפים תוצרת בית.
טל' 04-6795095, מ-19:00 עד השעות הקטנות
 

חרובא | כפר חרוב

במקום שבו שכנו בעבר מסעדות "פלאטו" ו"טימין", ליד מצפה השלום בכפר חרוב, נפתחה "חרובא". מחמוד היה השף של "חוות התבלינים בגלבוע", ועכשיו הוא מגיש כאן אוכל ערבי ביתי לצד מנות לכל המשפחה: פסטות, סלטים ובשרים. הכנרת הנפרשת למטה היא בונוס. טל' 04-6734420, כל השבוע מ-12:00 עד לקוח אחרון
 

פאב רנצ'וס | מעלה גמלא

על קצה הצוק ביישוב מעלה גמלא בלב חוות סוסים, הוקם פאב ספון עץ בסגנון המערב הפרוע - אח אמיתית, מוזיקת קאנטרי ובירה הנמזגת ביד מקצועית. האוכל קל וביתי: לחמים, פיתות, חומוס, מרקים ומאפי פאי.
טל' 054-5402650, ה'­שבת מ-21:00 עד לקוח אחרון
 

פאב ביר­-א­-שגום | גבעת יואב

אחד המקומות הלוהטים בדרום הרמה נקרא על שם האתר העתיק שבאזור. בשעות הערב המוקדמות המתכונת היא של מסעדה, המגישה מיקס פירות ים (שכבר הפך למיתולוגיה מקומית), המבורגר ואנטרקוט מיושן במקום. בחלוף השעות המקום הופך לבר תוסס עם תפריט אלכוהול עשיר, הכולל את כל סוגי הוויסקי ו-6 סוגי בירה מהחבית.
טל' 04-6762021, כל השבוע מ-19:00 עד לקוח אחרון
 

יקבים

בשן | אבני אית"ן

דם החיים
דם החיים צילום: יח"צ
יקב צעיר, שהוקם בשנת 2004 במושב אבני אית"ן על ידי עמנואל דאסה ואורי ראפ. הכרם שלהם כולל 10 דונמים של קברנה סוביניון ו-10 נוספים של מרלו והוא מטופל בשיטות אורגניות. אפשר לערוך סיורים במקום בתיאום מראש.
טל' 054-4603213
 

כנף | כנף

יקב בוטיק קטן וצעיר במושב כנף.
טל' 04-6735711
 

שאטו גולן | אליעד

ביקב שבמושב אליעד מייצרים יינות מסוג קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק וסוביניון בלאן. יין הדגל של המקום נקרא "אליעד", והוא מורכב מבלנד משתנה, בעיקר של קברנה ומרלו. אפשר לערוך סיורים במבנה המרשים של היקב בתיאום מראש.
טל' 04-6600026
 

שמן זית

מיזם משפחתי של אליעזר ומרים טויסטר, שראשיתו בשנת 1890 בישוב עין זיתים ליד צפת. מרכז המבקרים מציע סיורים חווייתיים וטעימות, ואפשר גם לרכוש את המוצרים.
טל' 04-6763403, 052-3261767, א'­-ו' עד שעה לפני כניסת השבת. יש לתאם מראש
 

ארץ הגשור | קיבוץ גשור

טוב שם משמן טוב?
טוב שם משמן טוב? צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
4 זנים של שמן זית מיוצרים בבית הבד הקיבוצי: פישולין, ארבטינה ספרדי, קורנייקי יווני ולצינו איטלקי. שמן הבית הוא תערובת של ברנע הישראלי, ארבטינה ופישולין. בהזמנה של 5 ליטר ומעלה ישלחו לכם את השמן הביתה.
טל' 050-5470944
 

בשר

גיליס בשרים | נוב

יוסי גיליס הוא ממגדלי הבשר האיכותיים בארץ. יש לו עדר בקר לייצור בשר, אטליז משוכלל ואפילו מרכז ללימודי בשר. תוכלו לקנות בשר בקר וצאן משובח, דגים ועוף - הכל טרי וכשר. האטליז של גיליס הפך לתחנת חובה לג'יפאים המטיילים באזור, שעוצרים כאן כדי להצטיין בבשר משובח ומקבלים על הדרך גם עצות ומתכונים.
טל' 04-6763555
 

מתוך גיליון 212, אוקטובר 2008 - "מגלים אזורי אוכל חדשים" | בחסות יקבי "רמת הגולן

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.