טארט לימון קלאסי

 
 
עודכן 20:27 14/10/2008
אוכל נענע 10

רגע לפני שתתפנו להכין טארט לימון משגע, כדאי שתכירו את אבני היסוד של בצק הטארט הפריך

 
 
 
 
 

בצק טארט פריך:

הבעיה העיקרית באפיית טארט היא שלעיתים קרובות מדי מתקבלת תחתית הבצק רכה ולא פריכה כמובטח. לא פלא, מסביר אהרוני, המילוי הנוזלי מרטיב את תחתית הבצק ואת השוליים, וכך מונע מהם להיות פריכים. הדרך היחידה והטובה להתגבר על העניין היא אפייה מוקדמת של הבצק, כך שיהיה אפוי למחצה. רק אחר כך יש ליצוק את המילוי אל הטארט, ולהמשיך באפייה.

הכנת הבצק:
מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים עליו את הבצק הקר לעיגול דק בעובי 3 מ"מ. כורכים את עיגול הבצק סביב המערוך, ומעבירים לתבנית טארט מסולסלת עם תחתית מתפרקת, בקוטר 26 ס"מ. פורשים את עיגול הבצק על התבנית. מהדקים את הבצק אל התבנית, חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג.

מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותו, ומפזרים עליה שכבה של פולי שעועית יבשה, משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה. פולי השעועית (או חומוס או פול, כמובן) משמשים כמשקולת, שאינה מניחה לבצק לעלות. אופים בחום גבוה (200 מעלות) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים קלות לפני הוספת המילוי.
כאשר אין כוונה להחזיר את הטארט הממולא לתנור ממשיכים במתכון:
מסירים את נייר האלומניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים כ-10 דקות, עד שהבצק זהוב ויפה.
 

חומרים לטארט לימון קלאסי

תחתית בצק פריך אפוי למחצה (עדיין בתבנית)

למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 ביצים
400 גרם סוכר
 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות).
מערבבים בקערה את השמנת וקליפת הלימון.
בקערה נפרדת, טורפים את מיץ הלימון, הביצים והסוכר לתערובת אחידה.
מערבבים פנימה את תערובת השמנת, ויוצקים בזהירות על תחתית הבצק האפוי למחצה.
אופים כשעה, עד שהקרם מתייצב. מצננים על רשת.

גיוון:
מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצץ יציב.
זולפים או מורחים על הטארט.
חורכים עם מבער להשחמה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.