עוגת אורז עם תפוחי אדמה ושוקי עוף

 
 
עודכן 20:46 14/10/2008
אוכל נענע 10

מזג האוויר ההפכפך, מזמין אלינו תבשילים עמוסים בכל טוב, והשבת, אהרוני מציע: עוגת אורז עם תפוחי אדמה ושוקי עוף, חגיגה או מה?

 
 
 
 
 

חומרים:

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
4 תפוחי אדמה קלופים, חצויים לאורכם
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
8 שוקי עוף עצם מנוסרת
כף טימין
6 בצלי שאלוט
4 כפות שמן
1 כוס זרשק (חמוציות מיובשות)
4\3 כוס שקדים שבבים
2 כפות סוכר
מעט זעפרן מדולל במים חמים
2 כפיות כורכום
כוס דובדבנים מיובשים
 

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז במי מלח עם הכורכום חצי בישול. מסננים ושוטפים.
מטגנים במחבת את שוקי העוף עם הטימין.
שמים בסיר את תפוחי האדמה עם בצלי השאלוט ומטגנים עם הצד החתוך כלפי מטה עד שהם שחומים יפה.
לאורז מוסיפים מלח ופלפל וכוס דובדבנים מיובשים.
מוסיפים מחצית מכמות האורז, מהדקים יפה.
שמים מעל את השוקיים המטוגנות ועליהן את המחצית השניה של האורז. מהדקים היטב.
מטגנים שוב כחמש דקות, מוסיפים שליש כוס מים, מבשלים עשר דקות נוספות, ואחר כך למשך שעה על להבה נמוכה מאד.
מטגנים את הזרשק והשקדים בשמן, מוסיפים את הסוכר, ומי זעפרן ומבשלים כשלוש דקות.
הופכים את הסיר, מפזרים מעל את הזרשק ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.