שרימפ ופטריות שיטאקי

 
 
עודכן 09:42 19/10/2008
אוכל נענע 10

יחד עם השף יורם ניצן ל"מול ים" יכין אהרוני מנה ראשונה משגעת: שרימפ ופטריות שיטאקי, אספרגוס לבן ורוטב סויה לימון

 
 
 
 
 

חומרים:

600 גרם שרימפ קריסטל בינוניים קלופים (פרט לזנב) ונקיים
400 גרם אספרגוס לבן
250 גרם פטריות שיטאקי טריות
חבילה בצל ירוק
גרידת לימון, מלימון אחד
20 גרם גרגירי פלפל אדום יבש
50 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל סויה
מיץ מלימון אחד
25 מ"ל שמן תירס
 

אופן ההכנה:

אספרגוס:
חותכים את השליש התחתון של האספרגוסים וקולפים לאורכם.
מרתיחים סיר גדול עם מים וכף מלח, וחולטים את האספרגוסים כ-4 דקות.
מעבירים לכלי עם מי קרח, מקררים, מסננים ומייבשים.
חוצים כל גבעול לאורכו וחותכים כל חצי ל-3 חלקים.

שיטאקי:
קוטמים את רגלי הפטריות בעזרת סכין חדה או מספריים, וחותכים כל פטרייה ל-4.

בצל ירוק:
חותכים את הגבעולים הירוקים מחצי החבילה ופורסים כל גבעול לרצועות דקות.
משרים את רצועות הבצל במי קרח לקבלת בצל "מקורזל" וקריספי.
את שאר החבילה חותכים לטבעות דקות.

הרכבת המנה:
מחממים מחבת לחום גבוה ומוסיפים את שמן התירס, לאחר מכן את פטריות השיטאקי והשרימפים. צורבים את הפטריות והשרימפים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את גבעולי האספרגוסים והבצל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות נוספות.
מחלקים לצלחות הגשה, מוסיפים למחבת החמה את הסויה השמנת ומיץ הלימון ומצמצים על אש גבוהה עד לקבלת סמיכות מתאימה.
יוצקים מהרוטב מעל השרימפ והאספרגוסים, מפזרים גרידת לימון וגרגרי פלפל אדום. מקשטים עם תלתלי הבצל ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.