השקשוקה המושלמת

 
עודכן 13:47 19/10/2008
על השולחן

עם כרישה ותרד, ברוקולי או פלפלים וגבינת עזים. הכירו את השקשוקה המושלמת

 
 
 
 
 

5 טיפים לשקשוקה מעולה

1. משתמשים במחבת עמוקה מעט או בסיר רחב ונמוך שוליים (אם מדובר בכמות גדולה), שיוכלו להכיל כמות יפה של רוטב בלי ללכלך את הכיריים.

2. משלימים לגמרי את בישול הרוטב, כולל התיבול, לפני שמוסיפים את הביצים. לאחר הוספתן אי אפשר לערבב יותר.

3. כדי למנוע “תאונות” של חלמונים שבורים, פותחים את הביצים אחת אחת לתוך קערית ומחליקים למחבת.

4. למראה יפה יותר חופרים גומות ברוטב, ולתוכן יוצקים את הביצים.

5. מי שאוהב ביצת עין הפוכה, יכסה את התבשיל. מי שאוהב את החלמון רך, ינמיך את הלהבה ויבשל רק עד התגבשות החלבון. מי שאוהב את החלמון מבושל היטב, ישכח מהשקשוקה ויחזור אחרי 5 דקות.
 

שקשוקה קלאסית

בלבולי ביצים
בלבולי ביצים צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
שקשוקת העגבניות המוכרת והאהובה. אפשר לגוון לפי המצאי במקרר ומצב הרוח.

חומרים ל-6-4 מנות:
3 כפות שמן זית
3-2 שיני שום פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס”מ
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
6 ביצים

אופן ההכנה:

- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה נמוכה. מוסיפים שמן ושום ומאדים את השום כדקה (נזהרים שלא יזהיב). מוסיפים עגבניות ומתבלים בכמון, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

לפי אותה שיטה מכינים:
• שקשוקה עם כרישה ותרד: מטגנים קלות גבעול כרישה פרוס דק וכוס עלי תרד או מנגולד. מוסיפים שום ועגבניות וממשיכים לפי המתכון.
• שקשוקה עם ברוקולי: חולטים תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים. מוסיפים יחד עם העגבניות וממשיכים לפי המתכון.
 

שקשוקה פלפלים וגבינת עיזים

תענוג לשבת
תענוג לשבת צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
שי לי: “זאת השקשוקה שאני הכי אוהבת, והאורחים תמיד מבקשים את המתכון.”

חומרים ל-6-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ (עדיף בשלושה צבעים)
1 קופסה קטנה (400 גרם) שימורי עגבניות תמר
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
6 ביצים
1 גליל גבינת פרומעז “קולאז’” פרוס ל-12 עיגולים

אופן ההכנה:

- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות, עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים את העגבניות עם הנוזל, ובעזרת כף מפוררים גס את העגבניות. מביאים לרתיחה, מתבלים בכמון, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מסדרים מעל את עיגולי הגבינה, מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.
 

מאת: שי לי ליפא אנג'ל ואורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | מתוך "המטבח הבריא של על השולחן"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.