הפיצרייה הטובה ביותר

 
 
עודכן 13:51 19/10/2008
Time Out

במסגרת תחרות פרסי האוכל, תוכלו להחליט מי תיבחר לפיצרייה הטובה ביותר: המוכרת והאהובה, החדשה השכונתית או הכי קרובה לאיטלקית?

 
 
 
 
 
אייסברג וולקנו
התינוק המשותף של שני כוחות חזקים בסצינת האוכל התל אביבית: גלידריית אייסברג מצד הכלה ומסעדת מאנטה ריי (עפרה ואבי גנור) מצד החתן. כאן מדובר בפיצה דקיקה שעשויה כולה בעבודת יד ומגיעה עם רטבים יצירתיים ותוספות מעניינות. הפיצות מחולקות לפי הצבע: אדומות (על בסיס רוטב עגבניות), לבנות (על בסיס גבינות) ופיצות עם טוויסט כמו פיצה עם קרם ארטישוק או קרם בטטה. לצד הפיצות יש מנות ראשונות: סלטים, פינצ'וס, אנטיפסטי ומרקים. וכמובן - אגף הקינוחים העשיר בחסות גלידת אייסברג.
התערוכה 3, מגרשי התערוכה הישנים (מאחורי האנגר 11), 03-6026000.
 
ממש לחוש את הריח
ממש לחוש את הריח צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
טוני וספה
טוני וספה נפתחה באמצע שנת 2007 בקול תרועה רמה. מאחורי המיזם עומד המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף המדליק ליאון אלקלעי. מתוך התנור יוצאים מגשים של פיצה רומית אמיתית - עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק והלא עבה במיוחד. מעל הבצק תמצאו תוספות המשתנות כל הזמן. מבייקון וגבינה מעושנת ועד פטריות או זיתים פשוטים. כל אחד בוחר את גודל החתיכה שהוא רוצה והמחיר נקבע לפי המשקל. שנה מאוחר יותר הצטרף סניף שני לווספה - בקצה הצפוני של שדרות רוטשילד בואכה כיכר הבימה. דיזנגוף 267 תל אביב, 03-5460000; שד' רוטשילד 140 תל אביב, 03-6858888.
 
Carmela soprano
מאחורי התפריט האיטלקי של כרמלה סופרנו עומד השף האקלקטי רועי סופר. את הפיצות של סופר מכינים בטאבון הממוקם במרכז המסעדה, ממש אל מול עיני הסועד. על דף הבצק הקריספי, מעמיסים שלל תוספות שיוצרות פיצות בעלות שמות יצירתיים במיוחד: המתפלצנת -פיצה עם פטריות יער, מחית כמהין ואספרגוס; משלנו - עם בשר טלה, ממרח עגבניות מיובשות, יוגורט או טחינה, ועוד. לצד הפיצות, התפריט כולל גם סלטים ומבחר פסטות עם רטבים בסיסיים. דרך מנחם בגין 37 תל אביב, 03-5622121.
 
היא הולכת בדרכים
היא הולכת בדרכים צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
Gusto
פיצריית gusto נפתחה בתחילת 2008 על ידי ערן מלכי ושי דובלרו (לשעבר השף-קונדיטור של מסעדת מול ים). בשעה שהרוב המוחלט של הפיצות האיכותיות בעיר לא נוסעות לשום מקום - בגוסטו מעדיפים לחסוך את עלויות המסעדה ולהטיס את הפיצה אליכם הביתה. הפיצה היא מהזן הדקיק ומגיעה עם רוטב עגבניות עדין. נוכחותו של השף מורגשת בתחום התוספות: טונה אספרגוס, ארטישוק ירושלמי וגבינה כחולה ועוד המצאות שיוצרות קומבינציה נפלאה בפה. לצד הפיצות אפשר לקבל סלטים, קינוחים ושתייה - שכוללת גם יין. ואפשר גם לאכול את הפיצה גם במקום (בר ושני שולחנות קטנים) או לקחת הביתה. הנציב 36 תל אביב, 03-6093515.
 
 
Il Pizzaiolo
פיצרייה איטלקית אמיתית פועלת באותו לוקיישן ברחוב בן יהודה כבר יותר מעשר שנים. הפיצה הדקיקה מבוססת על נוסחה איטלקית. בצק הפיצה דקיק להפליא והיא מגיעה עם רוטב עגבניות או בלי (ביאנקה) ועם תוספות משתנות, והעיקר - כשרות. נוסף לפיצה אפשר למצוא במקום גם פוקאצ'ות, סלטים ולזניות להשלמת האווירה. בן יהודה 122 תל אביב, 03-5239846.

האיטלקית הטובה ביותר
החומוסייה הטובה ביותר
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.