עוגת עגבניות

 
 
עודכן 09:24 22/10/2008
אוכל נענע 10

אהרוני מציע עוגת עגבניות בליווי גבינות עשירות, עגבניות מיובשות, רוזמרין, טימין ופטרוזיליה. כל מה שעוגה טובה צריכה להכיל

 
 
 
 
 

חומרים:

350 גר' קמח תופח
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים טרופות
4\3 כוס שמן זית
150 גר' גבינת אמנטל, או פרמזן מגורדת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
2\1 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
1 שקית שבבי בצל מטוגן
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות עלי טימין
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק
4\3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2\1 2 כוסות חלב
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס צנוברים

לעגבניות שמעל:
8 עגבניות תמר חצויות לאורכן
2\1 כוס פירורי לחם
1 כף עלי טימין
1 כף רוזמרין קצוץ דק
4\3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס שמן זית

מעט פירורי לחם
 

אופן ההכנה:

מרוקנים מעט את תוכן העגבניות בתנועת סחיטה קלה.
מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה וממלאים את חצאי העגבניות בתערובת.
שמים בקערה רחבה את כל החומרים, למעט הקמח והצנוברים, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט לקבלת בלילה אחידה. הבלילה צריכה להיות סמיכה למדי.
יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26, מרוחה במעט שמן זית ובזוקה בפירורי לחם.
מניחים מעל את חצאי העגבניות הממולאות, בצורה נאה, סביב סביב.
הניחו אותן בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון, סביב העוגה.
מפזרים מעל הכל את הצנוברים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 למשך כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מקררים מעט, פורסים ומגישים עם סלט ירוק.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.