עכשיו - עונת הגויאבה

 
מה ירוק מבחוץ...
מה ירוק מבחוץ... צילום: אימג`בנק/gettyiamges
 
עודכן 09:53 26/10/2008
על השולחן

לא תוכלו להתעלם מהטעם, על אחת כמה וכמה מהריח. הגויאבות כעת בשיאן ואנחנו כאן בשביל לתת לכם מתכון מיוחד של לפתן גויאבות שישאיר חותמו לדורות הבאים

 
 
 
 
 
כשאבי הפך מנער לעלם הוא שתל מאחורי חדרו בקיבוץ עץ גויאבה. במשך שנים היה זה עץ הגויאבות היחיד בקיבוץ כולו, וכך הפך מוקד לעלייה לרגל לחובבי הפירות, שנקטפו עוד בטרם הבשילו.
העלם בינתיים הקים משפחה ועבר להתגורר בבית חדש, וכמחווה לעץ שכה אהב שתל עץ גויאבה חדש, למורת רוחה של אימי. העץ החדש הניב מדי סתיו פירות גדולים ועסיסיים ששימחו את העובדים בתום יום עבודה בקטיף הכותנה. אצלנו במשפחה מכינים מהגויאבות לפתן טעים:
 
על טעם ועל ריח
על טעם ועל ריח צילום: אימג'בנק/gettyimages
לפתן גויאבה

1 ק"ג גויאבות, חתוכות לפלחים
1 כוס סוכר
כמה עלי גרניום לימוני
מיץ מ-1 לימון גדול
* אפשר לתבל במקל וניל, קינמון, תה צמחים, דבש או עשבי תיבול - לטעמכם!

אופן ההכנה


- בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים עם 3 ליטר מים. מקפים את הקצף ומבשלים עד לריכוך. מצננים ומקררים היטב לפני ההגשה.
 
ועכשיו מפרופיל
ועכשיו מפרופיל צילום: אימג'בנק/gettyimages
ריבת גויאבה

מקור המתכון: "רביבה וסיליה", רמת השרון

ההכנה של הריבה הזו, כמו כל הריבות שלנו, פשוטה וקלה. בדרך כלל ממליצים לבשל ריבות בסיר בעל תחתית עבה, להיעזר במדחום סוכר וכדומה. אני עובדת עם האינסטינקטים ועם הסיר הכי קונבנציונאלי של סולתם.

ל-2 צנצנות:

1 ק"ג גויאבות שטופות ונקיות מעוקץ, חתוכות לרבעים או קוביות
800 גר' סוכר
מיץ מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

- מבשלים את כל החומרים בסיר מעל להבה בינונית, ומערבבים לעיתים קרובות.
- כשהריבה מגיעה למרקם ולסמיכות הרצויים לכם, מצננים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.