השף הטוב ביותר

 
מאיר אדוני. שולף סכינים
מאיר אדוני. שולף סכינים צילום: יח``צ
 
עודכן 13:09 26/10/2008
Time Out

מי יזכה בתואר המכובד השף הטוב ביותר? אייל שני, ירון שלו, מאיר אדוני, רפי כהן או רונן דברת בלוך? ההחלטה בידיכם

 
 
 
 
 

אייל שני

לא ברור אם אייל שני הוא טבח, משורר או פילוסוף. האיש שנודע בזכות תיאורי המנות בתפריט ובליטופי העגבנייה, חזר השנה לחזית המטבח עם מסעדת הסלון. שני התפרסם בתור השף האקסצנטרי של מסעדת אוקיאנוס בירושלים, ולאחר שזו נסגרה, עסק בעיקר בכתיבה וייעוץ קולינרי. המטבח של שני הוא ארצישראלי מקורי ונשען בעיקר על איכותם של חומרי הגלם. הוא הראשון שהפך את העגבנייה, החציל והפלפל לגיבורי תרבות וגם העז לגבות עליהם מחיר של סטייק אנטריקוט.
 

ירון שלו

עוד כשהיה בחיתוליו. ירון שלו
עוד כשהיה בחיתוליו. ירון שלו צילום: יח"צ
שלו, המכונה "הילד", יליד ירושלים, החל לעבוד במטבחי שפים מובילים מגיל 12. ברקורד הירושלמי שלו - עבודה עם השפים שלום קדוש ועזרא קדם. בגיל 17 עבר שלו לתל אביב ושם השתלב במטבחיהם של השפים יונתן רושפלד ורפי כהן. בשנת 2007 יצא לדרך עצמאית והוא מוביל את מסעדת Toto כשף ושותף. המטבח של שלו ים תיכוני, איטלקי ויצירתי.
 

מאיר אדוני

אדוני (34) למד בישול בקורדון בלו באוסטרליה. את הסטאז' עשה במסעדת ארקדיה הירושלמית ובמסעדת CELLO הניו יורקית. תפקידו הראשון כשף היה במסעדת אוליב ליף במלון שרתון בתל אביב. בשנת 2002 פתח עם השף אלי מזרחי את מסעדת כתית בכפר רות. בשנת 2006 לאחר ששני השפים נפרדו, עברה המסעדה למשכנה החדש בתל אביב. אדוני מציע מטבח יצירתי מאוד הנשען על המסורת הצרפתית, תוך שימוש הולך וגדל בבישול מולקולרי.
 

רפי כהן

ילד הפלא. רפי כהן
ילד הפלא. רפי כהן צילום: יח"צ
מי שהתחיל כילד הפלא של המטבח הירושלמי ממשיך להוכיח, גם אחרי שני עשורים של בישול, שהוא אחד השפים היצירתיים, הפוריים והמצליחים ביותר בארץ. הסגנון של כהן התפרסם בעיקר בזכות הווריאציות שלו עם התבשילים "מבית סבתא", אך הסיפור המלא הרבה יותר מורכב. כהן בורך במגע זהב ובלימוד בלתי פוסק של סגנונות בישול וחקירת חומרי גלם מרחבי העולם. התוצאה היא אוכל שמתכתב עם עשרות תרבויות, אך תמיד בטאץ' אישי וירושלמי מאוד.
 
 

רונן דברת בלוך

יצא לדרך חדשה. רונן דברת בלוך
יצא לדרך חדשה. רונן דברת בלוך צילום: יח"צ
אחרי ארבע שנים באילת, שם ניהל אימפריה של שלוש מסעדות, רונן דברת בלוך חזר לתל אביב. השף, שזכור בעיקר בזכות מסעדת ארטישוק ובוקה גרני (ברמת רזיאל), פתח בתחילת 2008 את מסעדת RDB (ראשי התיבות של שמו), מסעדת שף מהודרת בעלת אפיל אוליגרכי. המטבח של דברת בלוך מבוסס על המטבח הצרפתי, בלי הרבה טוויסטים פיוז'ניסטיים, ועל שימוש בחומרי גלם יוקרתיים, בלי להתבייש ובלי להתנצל.

בואו לבחור את המסעדה האיטלקית הטובה ביותר
בואו להכריע, איזה בית קפה הוא הטוב ביותר
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.