כרוב ממולא

 
 
עודכן 09:44 28/10/2008
אוכל נענע 10

אהרוני מזמין את הסבתא הרומנייה, שרה דבורסקי, מי שעלתה לגמר בפרויקט סבתא, להכין כרוב ממולא, רומני אסלי

 
 
 
 
 

חומרים:

כרוב גדול, עגול
שוטפים את הכרוב, מוציאים את הליבה בחיתוך משולש (פירמידה), שמים בסיר ושופכים לתוך הכרוב מים רותחים. סוגרים עם מכסה ואחרי כמה דקות פותחים. העלים נפתחים כמו שושנה.
שמים במסננת ומחכים שעלי הכרוב יתקררו מעט.

למילוי:
500-600 גר' בשר טחון מעורב- בקר וכבש
1 כוס אורז לא מבושל
2-3 רסק עגבניות מרוכז (28/30)
1 כפית סוכר

מערבבים את כל החומרים למילוי (בלי לבשל את האורז), יוצרים רול מכל עלה כרוב וממלאים בתערובת המילוי.

לרוטב הבישול:
6- 8 בצלים קצוצים
צנוברים ושקדים (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור רגיל
פלפל שחור גרוס
1/2 קופסת רסק עגבניות
1 כף סוכר
7 -8 שיני שום קצוצות
1 צנצנת כרוב כבוש
 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במחבת, מוסיפים את הצנוברים/שקדים והשום.
מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, המלח והפלפל ומוסיפים מעט מים חמים (כוס).
שמים שכבה של כרוב ממולא, שכבה כרוב כבוש (בשביל הטעם), שכבה כרוב ממולא, שכבה כרוב כבוש, מכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה כ3/4 שעה, ומתמכרים לריח עד שהכרוב מוכן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות