שושני פילו עם גבינה ומשמשים יבשים

 
 
עודכן 10:25 28/10/2008
אוכל נענע 10

אהרוני מזמין אתכם למתכוני בצק פילו, והפעם שושני פילו עם גבינה ומשמשים יבשים

 
 
 
 
 

חומרים:

5 דפי פילו, חצויים לאורכם
60 גרם חמאה, מומסת
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים, טרופות

למילוי:
2 ביצים
1 כוס סוכר וניל
60 גרם חמאה רכה
750 גרם גבינה לבנה 9%
1/2 כוס שקדים טחונים
1 כוס מישמשים יבשים, חתוכים לקוביות קטנות
קליפה מגוררת מלימון אחד
תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
 

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:
מקציפים את הביצים וסוכר הווניל 3 דקות.
מוסיפים את החמאה, וממשיכים להקציף דקה.
מוסיפים את הגבינה לערבול קצר.
מערבבים אל התערובת את יתרת מרכיבי המילוי.

הכנת השושנים:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
פורשים יריעת בצק על משטח העבודה, ומברישים בחמאה מומסת.
מניחים תלולית מילוי לאורך שולי הבצק, ומגלגלים לגליל הדוק.
מורחים את הגלילים בחמאה מומסת, ומגלגלים לשבלול קטן ומהודק. מניחים בתבנית. מכינים כך 10 שבלולי גבינה קטנים, המונחים בתוך התבנית צמודים אלה לאלה.
טורפים את השמנת והביצים, ויוצקים אל התבנית. אופים כ-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים. פורסים למשולשים, כמו עוגה.

סוכר וניל:
שמים במעבד מזון 2 כוסות סוכר עם 4 מקלות וניל גזורים לפיסות קטנות, ומעבדים כמה דקות עד שמתקבל סוכר אפור בטעם וניל נהדר.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות