שטרודל תפוחים פריך

 
 
עודכן 10:25 28/10/2008
אוכל נענע 10

אהרוני מזמין אתכם למתכוני בצק פילו, והפעם שטרודל תפוחים חם ופריך

 
 
 
 
 

חומרים:

4 דפי בצק פילו
6 כפות פירורי לחם
6 כפות סוכר וניל
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה, מומסת
אבקת סוכר

למילוי:
6 תפוחי-עץ גראנד סמית
40 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כפות שקדים, פרוסים
1/2 כוס צימוקים, מושרים ב-1/3 כוס מיץ לימון
תבנית תנור, משומנת
 

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:
קולפים את התפוחים, ומנקים ליבות. חותכים לרבעים, ופורסים לעובי 0.5 ס"מ.
מחממים במחבת את החמאה, ומאדים את התפוחים כ - 2 דקות.
מוסיפים את הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון, מערבבים, ומבשלים 3 דקות.
מוסיפים את השקדים ואת הצימוקים עם מיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
מבשלים יחד על להבה בינונית עוד 2 דקות. מסננים, ומצננים היטב.

הכנת השטרודל:
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
מערבבים יחד את פירורי הלחם, סוכר-הווניל והקינמון.
מורחים דף פילו בחמאה המומסת, ומפזרים עליו שכבה דקה מתערובת פירורי הלחם.
מניחים מעל את שלושת דפי הפילו הנוספים, כאשר מברישים כל דף בחמאה ובוזקים עליו מתערובת פירורי הלחם, ואת הדף העליון רק מברישים בחמאה (בלי התערובת).
מניחים תלולית גבוהה ממילוי התפוחים לאורך שלישו התחתון והמאורך של הבצק.
מקפלים פנימה את שולי הבצק משני קצות המילוי, ומגלגלים את הבצק על המילוי לגלילה עבה ומהודקת.
מברישים את השטרודל בחמאה מומסת.
אופים כ-20 דקות, עד שהשטרודל שחום ופריך. בוזקים מעל אבקת סוכר.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות