תבשיל כבש עם ירקות

 
 
עודכן 08:52 30/10/2008
אוכל נענע 10

ארוחת השבת דורשת מנה עיקרית וחגיגית: תבשיל כבש עם בצלי שאלוט, לבבות אריטשוק ופול ירוק

 
 
 
 
 

חומרים:

2\1 1 קילו כבש חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
5 שיני שום מעוכות
12 בצלי שאלוט שלמים קלופים
1 כף טימין
5 עלי מרווה
6 לבבות ארטישוק טריים, חצויים לאורכם
2 כוסות פול ירוק
2 כוסות יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה טרייה
 

אופן ההכנה:

משחימים את הבשר בשמן זית עם מעט מרווה, עם מלח ופלפל. מוציאים.
מטגנים את הבצל, שום, טימין, רוזמרין ומרווה.
מוסיפים את הארטישוק, מלח, פלפל.
מחזירים את הבשר, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוסיפים את הפול ומבשלים על להבה נמוכה עוד חצי שעה.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.


סלט מלפפונים ואבוקדו ברוטב עשבי תיבול:

חומרים:
3 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 אבוקדו חתוכים לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות

לרוטב:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
2 כפות שמן זית
1 כף מיץלימון
2 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה
2 כפות נענע
20 עלי בזיליקום
2 כפות עירית
מלח, פלפל

הכנת הרוטב:
מרסקים את כל החומרים במעבד מזון (למעט העירית).
מערבבים את הירקות, יוצקים עליהם רוטב, מפזרים עירית ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות