אורז פרסי עם חורשטסבזי

 
 
עודכן 14:53 04/11/2008
אוכל נענע 10

נבחרת הסבתות מגיעה לאהרוני, והפעם הסבתא הפרסייה תכין מתכון פרסי קלאסי של אורז עם חורשטסבזי, הלא הוא הרוטב הכי מפורסם והכי ירוק

 
 
 
 
 

הכנת האורז:

חומרים:
5 כוסות אורז פרסי
1 כף מחוקה מלח בישול גס
4 ליטר מים רותחים
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים
1/2 כף זרעי כמון שלמים
1/2 כף זרעי כוסברה שלמים
1 כף מחוקה כורכום
4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מרתיחים 4 ליטר מים עם מלח ומוסיפים אורז.
כשהאורז חצי מבושל מעבירים אותו למסננת.
באותו סיר מחממים 4 כפות שמן עם התבלינים ומניחים מעל את פרוסות תפוחי האדמה (מרפדים עמם את הסיר)
מטגנים מעט עד להזהבה, והופכים לצד השני.
את האורז המסונן מניחים על תפוחי האדמה.
מבשלים דקה על אש גבוהה ומנמיכים.
מכסים את הסיר במגבת, מבשלים על אש נמוכה למשך עוד כ-20 דקות ומערבבים קלות.
 

הכנת החורשטסבזי:

חומרים:
2 בצלים גדולים
1 ק"ג בשר טרי (שריר מס' 8 חתוך לקוביות)
1 כוס שעועית אדומה יבשה מושרת
7 לימונים פרסים (מסוג "עמנים") חתוכים ומנוקים מגרעינים
1 חבילת שמיר
1 חבילת כוסברה
1 חבילת פטרוזילה
1 חבילת קרט (ירק פרסי)
1/2 חבילת סלרי (גם העלים וגם הגבעול)
חופן עלי נענע
חופן עלי חילבה (שמבלילה)
2 כפות מרק עוף
1 כף כורכום
1 כף זרעי כמון שלמים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הבשר ו 3 ליטר מים רותחים.
מוסיפים את השעועית האדומה ואת הלימון הפרסי ומנמיכים את האש.
בסיר אחר, מחממים שמן, מטגנים בו את כל עשבי התיבול (קצוצים ושטופים) מוסיפים אותם לתבשיל.
מוסיפים את זרעי הכמון.
מנמיכים את האש ומבשלים למשך עוד כשעה.
מוסיפים את החורשסבזי מעל האורז.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.