יום אחד אולי

 
 
עודכן 11:05 09/11/2008
רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין, על השו

כולנו יודעים שהדברים הטובים באמת, באים עם לא מעט גיבוי ועזרה מאחורי הקלעים. הפעם, כנפי עוף ב-3 רטבים: נוגט פיקנטי, טחינה-קוקוס או צ'ילי ושום. אין בושה בקצת עזרה

 
 
 
 
 
לא מעט אנשים טוענים, שכנפיים הן החלק הכי טעים של העוף. אחרים חושבים שרק סיר המרק יאה להם. מה שבטוח: הכנפיים הן נשנוש טוב, גם כשלא ממש רעבים. באופן מפתיע למדי, הן זקוקות לבישול ארוך (למרות הממדים המיניאטוריים). יש דרכים שונות לטפל בהן: צולים בתנור חם, מבשלים בנוזל רותח או מטגנים בשמן עמוק, ואז כשהן עשויות, אפשר להכין מהן סוגים שונים של מנות: להקפיץ בווק, לבשל בסיר עם רוטב, או להגיש לצד רוטב דומיננטי במיוחד. אם מתחילים בבישול בנוזל, משלימים באידוי וצריבה; ואם מתחילים בצריבה או בהשחמה, משלימים בנוזל. אפשר להכין את הכנפיים ביחידה אחת או לפרק לשני נתחונים, ואפילו להוריד את השפיץ, להגשה יותר אסתטית וגם לנוחות הנשנוש. לשיקולכם.
 

כנפיים ברוטב נוגט פיקנטי

כנפיים ברוטב נוגט פיקנטי
כנפיים ברוטב נוגט פיקנטי צילום: על השולחן
אבקת נוגט (אבקת אגוזי לוז ממותקת) היא חומר גלם מוכר לחובבי הקונדיטוריה, אבל תופתעו מה זה עושה לעוף. קנו את האבקה בחנויות המתמחות בקונדיטוריה ובחומרי גלם מיוחדים (היום יש כבר הרבה חנויות כאלה) ונסו לשחק איתה גם במנות נוספות, ולאו דווקא קינוחים.

חומרים ל-8-­6­ מנות ראשונות:
30 כנפיים נקיות (שלמות או חצויות)
למרינדה:
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3 כפות אבקת נוגט
2 כפות דבש
1/2 כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן
6 שיני שום קצוצות
מלח

אופן ההכנה:

- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה, מוסיפים את הכנפיים, מערבבים היטב ומניחים במקרר לשעתיים. מדי פעם מערבבים.
- מחממים תנור ל-­200 מעלות.
- מסדרים את הכנפיים בשכבה אחידה בתבנית. יוצקים רוטב מעל ואופים 45 דקות.
 

כנפיים בצ'ילי ושום

כנפיים מתוקות ­חריפות ומלאות ניחוח שום. אפשר להכין מראש עד שלב ההשחמה. נשנוש טעים ליד בירה.

חומרים ל-8-­6­ מנות ראשונות:
30 כנפיים נקיות (שלמות או חצויות)
למרינדה:
1 כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
5 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה:

- מערבבים את חומרי המרינדה, ומשרים בה את הכנפיים במשך לילה.
- מחממים תנור ל-­180 מעלות.
- צולים את הכנפיים כחצי שעה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעלים את חום התנור ל­200 מעלות וצולים עוד 10 דקות, עד שהכנפיים שחומות ופריכות.

גיוון:
מכינים גם עם חלקי עוף אחרים. שיפודי חזה או פרגיות צולים 3­-2 דקות מכל צד, רבעי עוף משרים שעתיים לפחות וצולים בתנור מכוסה כחצי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-­15 דקות להשחמה.
 

כנפיים ברוטב טחינה-­קוקוס

רוטב סמיך ומלא טעמים, שהולך טוב עם אורז. אפשר להכין מראש עד שלב הבישול ברוטב.

חומרים ל-8-­6­ מנות ראשונות:
30 כנפיים נקיות (שלמות או חצויות)
1/2 כוס טחינה
1 כוס חלב קוקוס
למרינדה:
1 כף רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה:

- מערבבים את חומרי המרינדה, ומשרים בה את הכנפיים במשך לילה.
- מחממים תנור ל­-180 מעלות.
- מניחים את הכנפיים בתבנית פיירקס וצולים כחצי שעה. מעלים את חום התנור ל-­200 מעלות וצולים עוד 10 דקות, עד שהכנפיים שחומות ופריכות.
- מעבירים את הכנפיים לסיר, ומבשלים על סף רתיחה עם טחינה וחלב קוקוס כ-­5 דקות או עד להסמכה. מגישים עם אורז.
 
 

מאת: רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | מתוך "ספר העוף הגדול"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.