מאפה במילוי פיסטוק, ריקוטה ותמרים

 
 
עודכן 12:23 10/11/2008
אוכל נענע 10

אין מנה אחרונה מזרחית שתפסח על מילוי, קישוט או ליווי של פיסטוקים: קלויים, טריים, העיקר שיהיו ירוקים וחמצמצים להפליא. והפעם, מאפה קינוחי מיוחד במילוי פיסטוק,ריקוטה ואפילו תמרים

 
 
 
 
 

חומרים:

בצק פילו
70 גר' חמאה מומסת
שערות קדאיף קלויות
אגוזים
סילאן,
צנוברים

לסירופ:
מעט הל
מעט זנגביל
מעט מיץ לימון
סוכר
מקלות וניל
מעט קליפת לימון מגורדת

למילוי:
200 גר' פיסטוקים
10 תמרים מגולענים
גבינת ריקוטה
 

אופן ההכנה:

את בצק הפילו מורחים עם חמאה מומסת ומפזרים עליהם את שערות הקדאיף הקלויות.
מכניסים תמרים ופיסטוקים למעבד מזון ומרסקים לפירורים דקים מוסיפים 500 גר' גבינת ריקוטה.
מעמידם על הגז סיר עם מים ושני מקלות קינמון וקצת הל, זנגביל וסוכר. כשהוא מתחיל להצטמצם מוסיפים מעט מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת.
מניחים על הבצק פילו את המילוי בצורה נקניקית, ומגלגלים את הבצק סביב המילוי. מורחים חמאה מומסת גם על הבצק מבחוץ.
מניחים את הבצק בתבנית אפיה עשויה טפלון. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות לעשרים דקות.
מוציאים ומוזגים מעט סירופ על המאפה המוכן. רצוי שהסירופ יהיה מקורר. מפזרים מעט פיסטוקים מעל.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.