דולמ'ת מאשחה

 
 
עודכן 08:25 11/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

יחד עם הסבתא העירקית מלכה בן מרדכי, יכין אהרוני עלי גפן ממולאים בתערובת גבינות ויוגורט, מאכל שאימה של מלכה נהגה להכין בשבועות

 
 
 
 
 

מצרכים:

400 גרם עלי גפן מצנצנת
2 בצלים קצוצים
2 כוסות אורז
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
מעט מיץ לימון
מלח
שמן

לגבינות:
1 גבינה 5% או 9%
1 גביע שמנת חמוצה
2 גביעי יוגורט
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
שום כתוש
שמיר
 

אופן ההכנה:

השרו את עלי הגפן במים לפחות רבע שעה להורדת החמיצות והמליחות.
השרו את האורז כ-10 דקות וסננו.
הוסיפו לאורז את הבצל (הלא מטוגן) פטרוזיליה וכוסברה.
הוסיפו לפי הטעם: מלח ולימון (תלוי בחמיצות ובמליחות עלי הגפן).
אחרי סינון העלים מלאו במילוי האורז (הצד המבריק של העלה הוא החיצוני) וגלגלו.
בסיר רחב ולא גבוה פזרו כמה עלי גפן ועליהם את עלי הגפן הממולאים.
טפטפו עליהם ומסביב מעט שמן.
יש למלא עד גובה הממולאים מים רותחים, להרתיח פעם אחת, להנמיך את האש לאש קטנה ולבשל בערך כ-40 דק'.

הכנת רוטב הגבינות:
ערבבו את כל מוצרי החלב יחד – אפשר לחמם מעט במיקרו או על אש קטנה.

אופן ההגשה:
בצלחת עמוקה ורחבה מניחים כמה יחידות עלי גפן, מעליהם שופכים מתערובת הגבינות, במרכז בצל מטוגן, שמיר ושום כתוש טרי לפי הטעם.

המלצה : להגיש ליד פיתה עירקית חמה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.