קציצות מנגולד

 
 
עודכן 13:49 11/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מזמין אתכם לקציצות מנגולד עסיסיות מבשר בקר, ירוקות להפליא

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם בשר כבש טרי, טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
4 על מרווה טריים, קצוצים
1 צרור עלי מנגולד טריים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
 

אופן ההכנה:

מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים. את העלים הירוקים קוצצים (אפשר לעשות זאת במעבד מזון). לוקחים חמישה מהגבעולים ובעזרת סכין חדה מסירים מחלקם החיצוני את הסיבים וקוצצים אותם דק.
מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, השום, גבעולי המנגולד הקצוצים ועלי המרווה הקצוצים. מאדים כחמש דקות עד שהתערובת רכה מאד. מקררים מעט את התערובת.
מוסיפים לתערובת הבצל המטוגנת את הבשר הטחון, את עלי המנגולד והפטרוזיליה הקצוצים ואת פירורי הלחם. לבסוף מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור טחון, ומערבבים היטב.
צרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה שני ס"מ בערך, וכשהוא חם מטגנים בו את הקציצות. בזמן הטיגון מגלגלים את הקציצות מידי פעם במחבת עד שהן שחומות ופריכות.
שמים 5 כפות שמן זית במחבת ושליש כוס מיץ לימון וחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל ומזגגים את הקציצות כמה דקות קצרות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.