בצק עלים

 
עודכן 11:04 03/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

בצק עלים קלאסי הוא מתכונת להמוני מאפים עשירים, מלוחים או מתוקים שמתאימים לכל אירוע. אהרוני מתחיל מן הבסיס

 
 
 
 
 

רכיבים:

150 גר' חמאה רכה
1 כפית מלח
500 גר' קמח, מנופה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
350 גר' חמאה קרה
 

אופן ההכנה:

מניחים בקערת המערבל את החמאה הרכה, המלח, הקמח, החלב והשמנת המתוקה.
לשים יחד כ-5 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק.
אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כשעתיים.
מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לריבוע בגודל 35 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. פורסים דק את החמאה הקרה, ומניחים את פרוסות החמאה במרכז הריבוע.
מקפלים את שולי הבצק על החמאה, ואחר כך את השוליים הנותרים, כמו מעטפה, ומהדקים.
מרדדים את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ ובעובי 7-8 מ"מ.
מקפלים שליש חיצוני ממלבן הבצק על השליש המרכזי, ואת השליש הנותר מקפלים על השניים האחרים. עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה.
מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, כשהצד הפתוח פונה אליכם, ומרדדים שוב למלבן ארוך. מקפלים שליש חיצוני כלפי המרכז, ומעליו מקפלים את שליש הבצק הנותר.
עוטפים בניילון נצמד או בנייר פרגמנט, ושומרים במקרר כשעה.
חוזרים על הפעולה האחרונה, באותו אופן בדיוק, שלוש פעמים נוספות.
אחרי כל קיפול חייבים להקפיד על קירור של שעה, כדי להשוות את הטמפרטורות של החמאה והבצק.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.