עוגת שוקולד

 
תענוג חום
תענוג חום צילום: על השולחן
 
עודכן 10:53 13/11/2008
מקור המתכון: ספר השוקולד

לא מדובר בעוגת שוקולד תמימה כי אם ביצירת מופת העשויה כמויות לא מבוטלות של שוקולד מריר משובח. אז לפני שתתחילו לרייר, הגיע זמן ההכנות

 
 
 
 
 
היא בהחלט נראית כמו עוגת שוקולד תמימה, אבל היא לא. יש בה כמעט חצי קילו שוקולד מריר משובח (לא כולל ציפוי!), ממרח אגוזי לוז שנכין בעצמנו וקצפת המשתלבת במפתיע בתוך הבלילה. אופים את הפלא הזה בעדינות רבה, בתבנית הנתונה באמבט מים חמים.
 

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

.
לממרח אגוזי לוז:
½2 כוסות (250 גרם) אגוזי לוז שלמים
3 כפות (45 מ”ל) שמן

לעוגה:
480 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס ממרח נוטלה
3/4 כוס ממרח אגוזי לוז (מתכון לעיל)
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1/3 כוס (100 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות (30 מ”ל) ליקר פרנג’ליקו

לציפוי גנאש:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף (15 מ”ל) ליקר פרנג’ליקו
 

מכינים ממרח אגוזי לוז:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את אגוזי הלוז בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 10 דקות עד שהקליפה נסדקת.
- טוחנים במעבד מזון את האגוזים החמימים עם השמן למשחה גרגירית.
 

מכינים את העוגה:

ללקק את האצבעות
ללקק את האצבעות
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים נוטלה וממרח אגוזי לוז ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מקציפים ביצים וסוכר במשך 5 דקות. מקפלים לתערובת השוקולד.
- מקציפים שמנת וליקר לקצפת רכה ומקפלים בעדינות לתערובת, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת, שמכילה אותה בנוחות (או בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור). יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה מאוד.
- בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור (בתוך אמבט המים) במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.
 
 

מצפים את העוגה:

- מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.
- שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים איך שאוהבים - ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.

חשוב: יש לוודא, שהתבנית שבה נאפית העוגה אטומה לגמרי (ממלאים את התבנית במים ובודקים שאין דליפות). אם התבנית לא לגמרי אטומה, חובה לעטוף את התחתית והדפנות ברדיד אלומיניום לפני שמכניסים אותה לאמבטיה.
 

מקור המתכון: ספר השוקולד, בעריכת קרין גורן | צילום: מיכל לנרט

עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.