הכדור בידיים שלכם

 
הכל עניין של טכניקה
הכל עניין של טכניקה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 09:21 16/11/2008
איריס גלברט, על השולחן

מתכון על פי בקשת הקוראים: רוטב עגבניות וכדורי בשר של הבראסרי

 
 
 
 
 
עירית בירן, שדה ורבורג: "בביקורי האחרון במסעדת “בראסרי” הנפלאה אכלתי מנה של פסטה עם כדורי בשר, שהיתה ממש מעולה. אשמח אם תשיגו עבורי את המתכון."

את הרוטב וכדורי הבשר מגישים ב"בראסרי" יחד מעל קערת ספגטי לוהטים, אבל הם טעימים גם בנפרד.
 

רוטב עגבניות

חומרים ל-8 מנות:

1 קופסה גדולה (½1 ק”ג) עגבניות תמר משומרות שלמות
200 מ”ל שמן זית
6 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

- מסננים את העגבניות מנוזלים. טוחנים אותן במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- מחממים שמן במחבת ומאדים בו קלות שום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- מפזרים פטרוזיליה ובזיליקום, ומבשלים כמה דקות נוספות.
 

כדורי בשר ויוגורט

הכדורים של הבראסרי
הכדורים של הבראסרי צילום: על השולחן
חומרים ל-8 מנות:
1 ק”ג בקר (רצוי שייטל) טחון
300 גרם חזה עוף טחון
250 גרם לחם לבן ללא קרום, טחון במעבד מזון
200 מ”ל יוגורט 5% שומן
4 שיני שום כתושות
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
2 ביצים
מלח ופלפל לבן

לקימוח וטיגון:
קמח
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
שמן זית איכותי
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

- מערבבים את כל החומרים היטב, למעט הביצים והתבלינים. מוסיפים ביצים, מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מכינים מהתערובת כדורים בקוטר 3-2 ס”מ. מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את הכדורים ומנערים אותם מעודפי הקמח. מטגנים את כדורי הבשר כדקה ומעבירים לנייר סופג.
- מחממים רוטב עגבניות (ראה מתכון) ומוסיפים את כדורי הבשר. מבשלים כמה דקות, עד שהם סופגים את הרוטב ומתחממים.
- מגישים את כדורי הבשר על פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים פרזמן מגוררת.
 

הפקה ועריכה: איריס גלברט | מתוך המדור: "תרשמו מתכון - מתכונים על פי בקשות הקוראים", גיליון 209, יולי

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.