אורז מטוגן עם עוף וירקות

 
 
עודכן 10:11 16/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

מנת יום א': קלילה, מהירה ועמוסה בכל טוב: אורז מטוגן עם חזה עוף, ג'ינג'ר, צי'לי, פלפל, בצלים, פטריות, אפונה, נבטים סלרי ועוד

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן מבושל, קר מהמקרר
4 כפות שמן
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 פלפל אדום חריף פרוס
3 בצלי שאלוט קצוצים גס
12 פטריות שמפיניון חצויות
2 מקלות סלרי פרוסים
1 כוס נבטים טריים
1 כוס אפונה קפואה, מופשרת
3 בצלים ירוקים קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מים
1 כפית שמן שומשום
שומשום קלוי
 

אופן ההכנה:

מניחים 2 כפות שמן בווק וכשהוא חם מאד מכניסים פנימה את השום, גינג'ר, בצלי שאלוט, מקלות סלרי ופלפל חריף לטיגון של דקה. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים. מוציאים את החומרים מהמחבת ומוסיפים שמן חדש למחבת.
מוסיפים לווק את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם מכניסים פנימה את האורז הקר ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות . מחזירים את הירקות המטוגנים, ומוסיפים את האפונה והנבטים. מטגנים יחד דקה נוספת. יוצקים פנימה את הסויה והמים, שמן שומשום, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה נאה, מפזרים מעל את הבצל הירוק וקצת שומשום קלוי ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.