באבא רום

 
 
עודכן 10:33 19/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מזמין אתכם לבאבא רום - סברינה משודרת, במילוי קרם מסקרפונה עשיר

 
 
 
 
 

מצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח
100 גרם סוכר
5 ביצים
250 מ"ל מים
10 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
75 גרם חמאה רכה

לסירופ:
1 כוס סוכר
3 כוסות מים
1/4 תפוז
1/4 לימון
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס רום בהיר

להגשה:
30 תותים, מנוקים וחתוכים לרבעים
4 כפות סוכר
3 כפות רום
1 כוס קרם מסקרפונה

תבנית באבא או תבניות אישיות חד-פעמיות, משומנות בחמאה
 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: שמים במערבל (מיקסר) את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, עד שהיא נבלעת בתערובת. מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים כשעתיים.
מערבלים את הבצק לרגע, כך ש"יפול". מעבירים לשק זילוף. זולפים את הבצק לתבניות, ומשהים כחצי שעה.
מחממים תנור מראש לחום בינוני-גבוה (190 צ.). אופים כ-10 דקות עד שהבאבא זהובים מעט, מצננים מעט ומוציאים מהתבניות.

להכנת הסירופ: שמים בסיר רחב את כל מרכיבי הסירופ, חוץ מהרום. מערבבים מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, לקבלת סירופ סמיך מעט. מערבבים פנימה את הרום.
כאשר הסירופ על סף רתיחה, מבשלים בו את הבאבא האפוי כ-3 -4 דקות, עד שהוא ספוג בסירופ. מוציאים, ומניחים על מגש.
להגשה: משרים את רבעי התותים בסוכר וברום, מערבבים, ומשהים כחצי שעה.
מניחים את הבאבא על צלחת הגשה, במרכזו מניחים כף גדושה של קרם מסקרפונה ועליו עורמים מהתותים המושרים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.