פרופיטרול קלאסי

 
 
עודכן 11:28 19/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

אתם מוזמנים למאפה קינוחי שמיימי: גם הפרוטיפול הוא סוג של פחזנייה אותה תחצו ותמלאו בכדור של גלידת וניל

 
 
 
 
 

מצרכים:

260 מ"ג מים
100 חמאה
קורט מלח
20 גרם סוכר
160 קמח
3 ביצים טריות
 

אופן ההכנה:

שמים את המים והחמאה בסיר, ומבשלים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את הסוכר והמלח ואח"כ את הקמח. מבשלים דקה או שתיים תוך ערבוב נמרץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומורידים מהאש.
מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם ה"גיטרה". מערבלים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך עבודת המכשיר, עד שכל הביצים נבלעות בתערובת והבצק אחיד וחלק.
מכניסים את הבצק לשק זילוף עם פיה חלקה ורחבה. זולפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ, עם "שפיץ" גבוה בקצה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות עד שהפחזניות שחומות ויפות.
מקררים מעט.
חוצים כל פרופיטרול לרוחבו. שמים על חלקן התחתון כדור גלידת וניל ומכסים במכסה הבצק התואם (אפשר למלא גם בקרם וניל או גנאש שוקולד).
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.