קרם-שניט

הדפס
 
 
עודכן 11:30 19/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

יחד עם דוד אוזגמנטין, יכין אהרוני את הקרם שניט המפורסם והפעם בטעם וניל

 

אפיית הבצק:

500 גרם בצק עלים

אופן אפיית הבצק:
מרדדים 500 גר' בצק עלים לעלה דק בגודל תבנית התנור שלכם.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה, מניחים עליו את עלה הבצק המרודד, דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים למקרר לשעה.
מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור, שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל:12-15 דקות, עד שהבצק נעשה זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור. והנה בא הפטנט: מניחים על הבצק האפוי עוד גיליון נייר אפיה ועליו עוד תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה על הבצק בעדינות, שתמעך מעט את הבצק.
מכניסים את שתי התבניות עם הבצק בניהן אל התנור, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לכל העסק להתקרר מעט.
מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, מתפעלים לרגע ממראהו ומניחים לו להתקרר לגמרי.

חיתוך הבצק:
שמים בזהירות את לוח הבצק האפוי על משטח העבודה. לוקחים סכין גדולה וחדה, חותכים ומיישרים את שולי המלבן. חותכים עם הסכין את יריעת הבצק לשלושה מלבנים ארוכים, משהו כמו 12 ס"מ על 30 ס"מ פחות או יותר.
מקפלים את שלושת מלבני הבצק בתבנית אפיה ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר, דרך מסננת. מכניסים לתנור אפיה, שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, לכמה דקות עד שאבקת הסוכר נמסה ויוצרת זיגוג מבריק על הבצק. מוציאים ומקררים.
 

קרם וניל לקרם שניט

מצרכים:
6 חלמונים
4\1 1 כוסות סוכר
2\1 2 כוסות חלב
2 מקלות וניל חצויים לאורכם או 3 כפיות תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
4\3 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים עם מטרפת יד כחמש דקות. מוסיפים את הקורנפולר וטורפים יחד עוד דקה.
בזמן הזה, שמים את החלב ומקלות הווניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הווניל את הגרגרים השחורים, אל תוך החלב. יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה. מבשלים את התערובת על להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת, לבל ייווצרו גושים. מבשלים כשש-שבע דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה. מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה לגמרי.
כשהקרם קר לגמרי (ואז הוא נראה קרוש ומוצק) טורפים אותו שוב חצי דקה במטרפה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד. שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש.

הרכבת הקרם שניט:
שמים מלבן בצק אחד על משטח העבודה ועליו מורחים עם כף מחצית מכמות הקרם, פחות או יותר בשכבה אחידה, ואם אפשר בלי חריגות רציניות מגבולות מלבן הבצק. מניחים על הקרם עוד מלבן בצק ועלו, שוב מורחים עם הכף את המחצית השנייה של הקרם. לבסוף מניחים את מלבן הבצק האחרון. מהדקים אך מעט.
שימו לב: עכשיו צריך לעשות פעולה שהדרך היעילה והטובה ביותר להסביר אותה היא "שפכטל". קחו סכין רחבה ופשוט תמרחו בעזרתה את הקרם בדפנות של הקרם-שניט הלוך וחזור עד שהקרם מיושר עם דפנות הבצק. ככה בכל הצדדים.
מכניסים את הקרם שניט בזהירות למקפיא שעה בדיוק, כדי שכל המאפה יקפא, כמעט לגמרי, ויהיה קשה דיו כדי לפרוס אותו בדייקנות, בכלי שהקרם ימעך וייזל מהצדדים.
אחרי שעה מוציאים את הקרם-שניט ופורסים אותו בעדינות לפרוסות ברוחב של כ-7 -8 ס"מ, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומתענגים לגמרי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.