מאפה עגבניות קישואים ובצל

 
 
עודכן 08:53 20/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

אל שולחן השבת מציע לכם אהרוני להגיש: מאפה עשיר וחלבי של עגבניות קישואים ובצל

 
 
 
 
 

מצרכים:

למילוי:
8 עגבניות תמר חצויות
12 עגבניות שרי חצויות
2 זוקיני חתוך לקוביות

1 כוס פירורי לחם
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\3 כוס גבינת פרמזן
3 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס שמן זית
2 זוקיני חתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
כף טימין
2 עלי מרווה

לבצק:
500 גרם קמח
40 גרם שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין
2 כפות רוזמרין קצוץ
שתי כוסות מים
 

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי הבצק בקערה המיקסר ומעבדים לבצק חלק וגמיש. מניחים לו לתפוח מכוסה בקערה כשעתיים.
מחממים 3- 4 כפות שמן במחבת ומוסיפים את המרווה והטימין. כשהשמן מתחמם מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ, השום והזוקיני. מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים.
מערבבים את חומרי מילוי העגבניות. חוצים העגבניות לאורכן, מרוקנים אותן וממלאים בתערובת הירוקה.
"מורידים" את הבצק התפוח. מעבירים לכלי חסין חום מלבני ומניחים לתפוח שוב. אחרי התפיחה, עושים גומות בתוך הבצק התפוח כדי שהירקות ייכנסו פנימה. משאירים את גבעות הבצק מעט חשופות ללא ירקות. מטפטפים עליו מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.