קציצות דגים ברוטב פלפלים חריף

 
 
עודכן 08:53 20/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

השבת לא עוברת בלי ניחוחות של דגים בבית, והפעם מציע אהרוני: קציצות דגים ברוטב פלפלים חריף, לצד קוסקוס משובח

 
 
 
 
 

מצרכים:

לדגים:
1 ק"ג דג ים טרי
כוס כוסברה
פלפל ירוק מנוקה
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית

לרוטב:
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 כף גרגירי כמון
1 פלפל אדום חריף, פרוס
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
2 כפות אריסה
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
5 כוסות מים
רבע כוס מיץ לימון
 

אופן ההכנה:

טוחנים את הדגים עם הירקות לתערובת פירורית. צרים מהתערובת קציצות יפות.
שמים בסיר רחב את השמן, השום, ומטגנים. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את האריסה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים, לימון, כורכום, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד חצי שעה.
מוסיפים פנימה את קציצות הדגים, מבשלים על סף רתיחה 12 דקות.
מפזרים מעל עלי כוסברה שלמים.
 

קוסקוס אמיתי:

מצרכים:
חצי ק"ג סולת
חצי כוס כפות שמן זית
מלח, מים

אופן ההכנה:
שמים את הסולת בקערה גדולה, מרטיבים במעט מים מלח ושמן זית, מערבבים ומפורררים יפה. מעבירים דרך מסננת דקה של קוסקוס. שמים בכלי אדים של קוסקוס (קוסקוסייר) בערימה גבוה ואוורירית ומאדים שעה.
מעבירים לקערה, מוסיפים עוד שמן ומים ומפוררים שוב בעדינות. מחזירים לסיר ומאדים עוד חצי שעה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות