קראנץ ממולא בקרם שוקולד שקדים

 
צילום: על השולחן
 
עודכן 11:11 20/11/2008
רות אוליבר, על השולחן

מדובר בעוגת שמרים נהדרת עם מלית קרם שוקולד שקדים עשירה, הקלועה כמו עוגת קראנץ מסורתית

 
 
 
 
 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:

550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח יעודי ללחם (שטיבל 2)
220 מ"ל (1 כוס פחות כף) מים
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 ביצה + 2 חלמונים
1 כפית תמצית או משחת וניל
 

למלית שוקולד-שקדים:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
20 גרם (2 כפות) אבקת נוגט
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
15 גרם (2 כפות) קורנפלור
200 גרם חמאה
240 גרם (2 כוסות + 3 כפות) סוכר
2 ביצים
45 מ"ל (3 כפות) ברנדי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לפירורים
1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים, להברשה
סירופ סוכר מוכן (ביחס 1:1) להברשה וזיגוג
 

אופן ההכנה:

- מכינים את הבצק: מערבלים את חומרי הבצק, למעט החמאה, בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מכינים מלית שוקולד-שקדים: ממיסים 200 גרם שוקולד על ביין מארי או במיקרוגל.
- מערבבים את החומרים היבשים: שקדים, אבקת נוגט, קקאו וקורנפלור.
- מקציפים חמאה וסוכר למרקם קרמי. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד לקבלת מרקם אוורירי ומוסיפים ברנדי. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים לערבל, עד שהם נבלעים בקרם. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הקראנצים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים בנדיבות מתערובת השוקולד-שקדים ומפזרים מחצית מכמות פירורי השוקולד. מגלגלים לגלילה עבה, חוצים לאורך ומלפפים את שני החצאים כמו חבל. מניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומקפלים את השוליים פנימה. באותו אופן מכינים את הקראנץ השני. מכסים ומתפיחים 30-20 דקות, עד שהבצק ממלא את נפח התבנית ויותר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מורחים את הגלילות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות, או עד שהקראנצים זהובים והבצק עשוי גם מבפנים.
- לקבלת מראה מבריק, מזגגים בסירופ: מוציאים מהתנור ומורחים את העוגות בסירופ בעודן חמות מאוד.

גיוון:
לא מתחשק לכם להכין את המלית בעצמכם? החליפו את הקרם בנוטלה.
 

מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | מתוך "עוד שוקולד"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.